• De Skaggerz, één van de elf acts tijdens komende Puddingpop

    Persfoto de Skaggerz

Opzet Puddingpop anders dan andere edities

LEUSDEN De voorverkoop voor het enige Leusdense popfestival Puddingpop is gestart. De 31e editie wordt op zaterdag 18 juni gehouden. ,,We hebben een energieke en dansbare line-up weten te regelen", vertelt Alice Thuss, programmeur poppodium, jongerenwerker en vrijwilligerscoördinator bij de IJsbreker.

Mariska Stehouwer

Samen met een werkgroep van vrijwilligers zorgt Thuss er voor het achtste jaar voor dat het popfestival in Leusden op de kaart staat. ,,Lokaal en regionaal zijn we een breed popfestival, waarbij we nationaal grote bands op onze podia hebben gehad. Het festival trekt vooral bewoners uit de regio, Leusdenaren en daarbuiten. Er is voor elk wat wils vanaf zestien jaar tot veel ouder."

WIJZIGINGEN De opzet was vorig jaar al een beetje gewijzigd en dit jaar worden er nog meer veranderingen doorgevoerd. ,,We proberen het wat anders aan te kleden. We hebben gezien bij Leusden Jazz dat een andere indeling heel goed werkte. Zo zal de tent verdwijnen, waardoor we meer bewegingsruimte hebben en we creëren op die manier een dorpsplein op het plein buiten. Er worden twee buitenpodia gerealiseerd en binnen hebben we een derde podium. Mocht het gaan regenen dan zorgen we voor een overkapping. Het terrein gaat om 12.00 uur open, ook eerder dan de afgelopen edities, met om 12.30 uur de eerste act. Voor het horecagedeelte is er weer de samenwerking met Dirk van 'Eten bij Dirk' gezocht en ook daar zullen wat wijzigingen zijn, maar die kan ik nog niet verklappen."

ACTS Het publiek wordt getrakteerd op elf veelbelovende en getalenteerde acts. ,,De Leusdense jongens van Versus veranderen de IJsbreker in een grote dansvloer, waarbij de bezoekers dit jaar mogen beslissen welke stijl zij draaien. De 3FM-award voor 'best alternative' ging dit jaar naar The Brahms en zij staan ook op één van de podia. Uit Amersfoort komen het rock en roll duo The Badger and the Bass, de band Milkbar en Hunker. Verdere optredens zijn er van Thompson's lamp die de publieksprijs in de wacht sleepte tijdens de Grote Prijs van Leusden, Lucas Hamming, De Skaggerz, Batmobile en Maison du Malheur."

De 31e editie van Puddingpop wordt buiten op het hoofdpodium afgesloten door 90's NOW!. ,,Eigenlijk is ieder jaar erg leuk, maar een topper was de 25e editie met De Dijk, één van de meest bekende Nederlandse bands. Meestal staan deze bands op grote podia maar bij ons is het relatief klein en staat gezelligheid bovenaan. Eigenlijk is het meer een ontmoetingsfestival."

VERKOOP Vanaf deze week hoopt men, behalve de online ticketverkoop, ook fysieke verkooppunten aan te bieden in Leusden bij de IJsbreker, Primera Leusden, Eten bij Dirk, Snexs, Jacco's Cafetaria, Velvet Amersfoort en de Hessenkar Achterveld.

,,Dit jaar hebben we ervoor gekozen om geen informatiekrant uit te brengen maar om alles via social media te delen."

www.puddingpop.nl

Facebook: puddingpop033

Twitter: @Puddingpop033