Openinggerenoveerde Bijepark in Achterveld

ACHTERVELD Het Bijepark is gerenoveerd op initiatief van een aantal omwonenden en de St. Jozef school. Vrijdag 28 september om 13.00 uur vieren bewoners de opening en onthult wethouder Wim Vos een informatiebord in het park.

Voor kinderen was de grond al snel te nat om op te spelen na een regenbui. Dit was een belangrijke reden voor de renovatie. Daarnaast had het park een verouderde inrichting.

Bewoners hebben Sight Landscaping, de beheerder van het openbaar groen van de gemeente Leusden, benaderd met het idee voor een andere inrichting van het park. Bewoners hebben een ontwerp gemaakt en met een financiële bijdrage van de gemeente en een aantal sponsoren is het park heringericht.

Drainage is aangelegd om het overtollige water af te voeren. Het park heeft nu een trapveldje met een gravelonderlaag, boomstammen om op te spelen, een insectenhotel en moestuinen op ergonomische hoogte. Sight Landscaping heeft een groot deel van het bosplantsoen gerooid en daar sierheesters aangeplant. Dit zijn planten die vlinders en andere insecten aantrekken. Het rode gravelpad is verlegd en slingert door het park.

De gemeente  heeft een groot deel van de renovatie bekostigd en de bewoners voeren het onderhoud uit. Dit was een voorwaarde om zo de kosten te reduceren. Dit past binnen het beleid van de gemeente Leusden dat zelfbeheer van het openbare groen stimuleert. Sight heeft na de oplevering van het park een snoeicursus verzorgd, zodat bewoners deze werkzaamheden ook zelfstandig kunnen uitvoeren.