• Mariska Stehouwer

Opening nieuwe Biezenkamp

LEUSDEN ,,Hier word je toch heel enthousiast van? Een plein vol kraampjes, live muziek en overal mensen." Tim van Voorst, voorzitter van de winkeliersvereniging van de Biezenkamp is aan het woord. ,,Om 13.00 uur ontving burgemeester Vermeulen de Sint en hesen we samen met wethouder Jan Overweg en een afgevaardigde van Heijmans de vlaggen. Een heel mooi moment waar we lang naar uitgekeken hebben."

Mariska Stehouwer

Sinds vier jaar staat de eigenaar van The Read Shop in zijn nieuwe winkel, maar het was lang wachten tot het plein klaar was. ,,Wij hebben het de afgelopen jaren gelukkig kunnen redden hier omdat we genoeg aanloop hebben van bewoners van de appartementen en we een groot PostNL punt hebben. De gemeente heeft de laatste tijd flinke stappen genomen en er is in korte tijd veel werk verzet. De panden zijn nu aan de buitenkant klaar en aan de binnenkant wordt de komende maanden gewerkt. We weten al dat fietsenwinkel Peters en Indo Batavia een pand gaan betrekken en ook voor de overige panden zijn er inmiddels zeven gegadigden, wie dat zijn kan en mag ik nog niet zeggen."

De weekmarkt heeft er tien jaar op moeten wachten, maar vanaf dinsdag 22 november staan ook de marktkramen op hun nieuwe plek op het plein, in het midden van de Biezenkamp.

,,De marktkooplui zijn ook allemaal enthousiast en hebben leuke acties verzonnen voor de eerste week. We willen natuurlijk veel meer gaan organiseren. Activiteiten zoals bij de opening met een grootse braderie en live muziek willen we vaker gaan neerzetten. Ook hebben we al gesproken over een nieuw te organiseren dorpsfeest hier op het plein in combinatie met de horeca. Een dorpsfeest zoals in Hoogland gevierd wordt zou heel mooi zijn. We zijn in volle afwachting van de nieuwe ondernemers om met elkaar flink aan de weg te timmeren er voor iedereen een gezellig plein van te maken."

Begin 2017 verhuizen de drie basisscholen De Rossenberg, De Brink en De Kleine Beer en kinderopvang Humanitas naar het multifunctioneel centrum Atlas grenzend aan het plein. Als dan in het voorjaar van 2017 ook de lege winkelpanden gevuld worden, is Leusden een bruisend plein rijker.