• Archief BDU Media

Locoburgemeester Patrick Kiel ontbijt met leerlingen DeHeerd

LEUSDEN Locoburgemeester Patrick Kiel ontbijt op 8 november met de leerlingen van de groepen 1 en 2 van OBS De Heerd in het Huis van Leusden, tijdens de 17De editie van Het Nationaal Schoolontbijt. In het  Huis van Leusden geven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op 2.750 basisscholen. Dit jaar met het thema: Neem de tijd voor je ontbijt.

Locoburgemeester Kiel onderstreept hiermee, net als zo'n 250 burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. In het Huis van Leusden schuiven de leerlingen van de groepen 1 en 2 met de locoburgemeester aan de ontbijttafel aan en maken ze kennis met elkaar. Samen markeren ze een gezonde start van de dag. Aan het eind van het ontbijt betaalt locoburgemeester Kiel symbolisch voor het ontbijt door te doneren aan het goede doel van deze editie van Het Nationaal Schoolontbijt: Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij. De leerlingen uit groep 1 en 2 nemen de cheque met een bedrag van 250 euro in ontvangst.

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 250 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17de jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.