• Leusdense ondernemers leren lobbyen

    Willem Eelman

'Ondernemers positief onder de aandacht'

LEUSDEN Ruim veertig Leusdense ondernemers waren donderdag 25 oktober te gast in het nieuwe Huis van Leusden, waar een lezing over lobbyen voor ze werd gehouden.

Naast de leden van organisator ZPoint Leusden waren ook de leden van de Bedrijven Kring Leusden en de Leusdense Ondernemers Federatie (LOF) aanwezig bij de lezing over lobbyen van Erik van Venetië uit Leusden. Hij adviseert en traint bedrijven, overheden en organisaties op het gebied van lobby en public affairs. Daarnaast waren ook het college, raadsleden en medewerkers van de gemeente uitgenodigd en ruim vertegenwoordigd op de bijeenkomst.

In het eerste deel gaf Leusdenaar Van Venetië inzicht in de belangrijkste aspecten van lobbyen. Duidelijk werd dat lobbyen op veel manieren voorkomt en door veel bedrijven, organisaties en maatschappelijke partijen wordt toegepast.

FICTIEVE CASE In het tweede deel van de lezing werd in groepen gewerkt aan een fictieve case, waarbij ondernemers en vertegenwoordiger van de gemeente samen aan de slag gingen om een lobby richting de landelijke overheid voor te bereiden. Daarmee gingen ze fanatiek aan de slag.

VERBINDING ZPoint Voorzitter Nils Zelle vertelt: ,,Met het organiseren van bijeenkomsten als deze staat ZPoint Leusden in verbinding met andere ondernemers en overheid en wordt de positie van zelfstandige ondernemers in Leusden op een positieve manier onder de aandacht gebracht."

Nadat de lezing was afgelopen werd er nog volop genetwerkt tijdens de door de gemeente aangeboden borrel.