• Frits van Breda
  • Frits van Breda

Ondernemers ontdekken Biezenkamp

LEUSDEN Op korte termijn zullen er minstens vijf winkels hun deuren openen op de totaal gerenoveerde Biezenkamp. Wethouder Jan Overweg verwacht dat naarmate de bouw van de Lidl vordert er meer bedrijven zullen volgen. Voor het zover is kunnen ondernemers die voor een korte periode naar het winkelcentrum willen komen zich bij de wethouder melden. ,,Het kan voor weinig", kan hij belangstellenden garanderen.

Frits van Breda

Inmiddels is het zeker dat alle winkels tegenover de Jumbo op korte termijn in gebruik worden genomen. Dat er weer graafwerkzaamheden plaats vinden heeft daar alles mee te maken. Voor enkele winkels is de capaciteit van de elektriciteitsvoorziening niet voldoende en moet daarom aangepast worden.

SLAGERIJ In het rijtje nieuwkomers is naar alle waarschijnlijkheid Dennis Timmer met zijn Keurslagerij de eerste die de deuren gaat openen. Hij doet dat op dezelfde plek waar zijn vader, Fred Timmer, ooit het bedrijf van slager Spaans had overgenomen. Het was altijd de bedoeling dat Dennis het bedrijf zou overnemen maar door alle perikelen in de Biezenkamp ging dat niet door. Hij begon een winkel in het Amersfoortse winkelcentrum Schothorst. ,,Mijn hart ligt echter in Leusden", aldus Dennis die verwacht eind september zijn winkel feestelijk te gaan openen.

Als alle problemen met de elektriciteit zijn opgelost kan ook de voormalige Indo Batavia weer haar deuren openen. De winkel die door renovatie van het zogeheten U-blok moest sluiten gaat verder onder een nieuwe naam. Straks kunnen Indonesische maaltijden afgehaald worden bij Indonesia Indah.

BLOEMEN Ook komt er weer een bloemenwinkel in de Biezenkamp. Jeanette en Michiel Oudshoorn zijn de eigenaren. Om verwarring te voorkomen met andere winkels die ook de naam Oudshoorn gebruiken (allemaal familie) heeft het tweetal er voor gekozen om voor hun zaak de naam MJ Bloem te gebruiken.

In hetzelfde rijtje winkels komt ook een kaaswinkel. Onno Schneiders, bij velen bekend als de voorzitter van voetbalvereniging Roda'46, exporteert wereldwijd Nederlandse kaas. Zijn bedrijf draag de naam Unilac Holland. De winkel in de Biezenkamp gaat Unilac Dutch cheese heten. De Leusdense ondernemer gaat er voor zeventig tot tachtig procent Nederlandse kaas verkopen. Waarom op die plek? ,,Ik vind het een mooie locatie is het simpele antwoord."

PIZZA'S Na de aankondiging dat New York Pizza zich op de Hamersveldseweg gaat vestigen, is bekend geworden dat Domino's pizza naar de Biezenkamp komt. Het bedrijf is met 200 vestigingen in Nederland marktleider. Wanneer het bedrijf ook daadwerkelijk start is nog niet bekend.

Over de mogelijke komst van Kruidvat naar het winkelcentrum gonst het van geruchten. Op het gemeentehuis is er niemand die dat wil of kan bevestigen.

RECHTSZAAK Met de familie Van Kooten die twee veelbesproken appartementen in gebruik heeft is de gemeente het nog steeds niet eens geworden. De door de rechter verplichte mediation over de luifel, die de familie weer teruggeplaatst wil zien, heeft geen resultaat opgeleverd. Een nieuwe rechtszaak is wat betreft de gemeente onafwendbaar. Ondernemers lijken huiverig om de ruimte onder de betreffende woning te huren.