• Archief BDUmedia

OM wil betrokkenheid Leusdenaar bij dodelijk ongeval toch bekijken

LEUSDEN Het Openbaar Ministerie (OM) wil het onderzoek naar een dodelijk ongeval op de Arnhemseweg in Renswoude toch heropenen. Bij het ongeval in september 2013 kwam een Edenaar (24) om het leven. Eind vorige maand pleitte het OM nog voor vrijspraak van de verdachten van het ongeval, omdat niet kon worden bewezen wie van de twee andere inzittenden had gereden. Beide inzittenden hadden gedronken. Aanvankelijk werd een 34-jarige Leusdenaar gezien als de bestuurder.

Een dag na de zitting kwam er nieuwe informatie binnen, waardoor het OM nu hoopt op een doorbraak.

Het ongeval vond plaats in de nacht van 13 op 14 september aan de Arnhemseweg in Renswoude. Drie mannen, waaronder Edenaar Joey Stap, waren in de auto naar een tankstation gereden om sigaretten te halen. Op de terugweg verloor de bestuurder de macht over het stuur, raakte van de weg en reed tegen een boom. Twee inzittenden raakten gewond, Joey Stap overleed aan zijn verwondingen. Beide gewonden hadden gedronken. Een van de twee, een man (34) uit Woudenberg, verklaarde dat de ander had gereden. Maar deze kon zich niet herinneren wie er had gereden.

Technisch onderzoek wees aanvankelijk in de richting van de 34-jarige man uit Leusden, maar deze conclusie moest bij nadere beschouwing worden ingetrokken. Om deze reden was niet te bewijzen dat de verdachte had gereden en moest de officier van justitie de rechtbank eerder vragen hem vrij te spreken.

NIEUWE INFORMATIE De nieuwe informatie kwam op de dag na de zitting binnen bij de politie. Het onderzoek naar de nieuwe informatie is direct daarna gestart. De rechtbank zou donderdag 14 april uitspraak doen. De Rechtbank

Midden-Nederland zal nu beslissen het onderzoek al dat niet te heropenen. De politie zet het onderzoek ondertussen voort.