• Arnoud J Spaaij

Nieuwste brandweerwagen in gebruik genomen

ACHTERVELD De vrijwillige brandweer van Achterveld kan vanaf nu uitrukken met de modernste brandweerauto uit de regio. Burgemeester Bouwmeester overhandigde de sleutels van de auto zaterdagmiddag aan postcommandant Mark Leermakers.

Arnoud J Spaaij

Leermakers liet op zijn beurt de auto testen door de vaste chauffeur Ray Heemskerk. Maar het hele korps van de post Achterveld verheugde zich zichtbaar op het werken met het nieuwste materiaal.,,Het zal even wennen zijn," merkte Leermakers op, ,,want het nieuwste materiaal vraagt om een andere bediening."

Veel problemen zal dat niet opleveren, want de mannen en vrouwen oefenen wekelijks met het materiaal en uiteraard was de eerste kennismaking met de nieuwe brandweerwagen al eerder geweest. De oude auto wordt komende week ingeleverd, nadat de noodzakelijke spullen zijn overgeladen

Burgemeester Bouwmeester vroeg het aanwezige publiek om applaus, voor de moderne auto en vooral ook voor de inzet van de vrijwilligers van de brandweer. Dat applaus volgde prompt, hartelijk en welgemeend.