Nieuwe ontvangstruimte Wonen, Zorg en Welzijn

LEUSDEN - De ontvangstruimte van het gebouw voor Wonen, Zorg en Welzijn heeft een metamorfose ondergaan. Na drie weken verbouwen ontvangen Woningstichting Leusden (WSL) en Larikslaan2 bezoekers vanaf volgende week in een nieuwe omgeving.

Gastvrijheid was een van de uitgangspunten voor het ontwerp. Klanten worden professioneel en persoonlijk ontvangen en er is een gezellig 'terras' waar zij onder het genot van een kopje koffie of thee even kunnen bijpraten met andere Leusdenaren.

Sinds 1 januari 2015 ondersteunt WSL niet langer de taken op het gebied van zorg en welzijn. Dit is het gevolg van de eis van de overheid dat woningcorporaties alleen nog investeren in sociale verhuur. De taken van WSL en Larikslaan2 zijn daarom gesplitst. WSL blijft aanspreekpunt voor huurders en woningzoekenden. Bij Larikslaan2 kunnen Leusdenaren terecht met vragen op het gebied van zorg en welzijn, maar ook met woonvragen. Lukt het bijvoorbeeld niet om zelfstandig te wonen of zijn er hulpmiddelen in huis nodig, dan kan men terecht bij Larikslaan2.

Maandag 26 januari wordt de nieuwe balie in gebruik genomen.

Als gevolg van de splitsing van de balies is het telefoonnummer van Larikslaan2 gewijzigd. Sinds 5 januari zijn Larikslaan2 en Welzijn Leusden op werkdagen bereikbaar via telefoonnummer (033) 303 44 44. Het telefoonnummer van WSL blijft (033) 494 42 62.