• Gemeente Leusden

Nieuwe JOP op kruising Heiligerbergerweg en Groene Zoom

LEUSDEN De nieuwe jongeren ontmoetingsplek (JOP) komt op de kruising van de Heiligerbergerweg en de Groene Zoom, nabij het Vlinderpad, meldde wethouder Patrick Kiel  in Fort 033 aan een groep jongeren.

Over de gekozen plek waren de jongeren volgens de gemeente heel tevreden. Sommigen dachten meteen mee over hoe de JOP er volgens hen uit moet zien. Patrick Kiel legde uit dat er eerst een 'basic' plek wordt ingericht. Wanneer alles goed verloopt en er zijn bijvoorbeeld geen vernielingen, dan gaat de gemeente de plek verder uitbreiden en kijken naar de specifieke wensen van de jongeren. De andere kant van de medaille is dat als het niet goed verloopt en er bijvoorbeeld veel overlast is, de plek ook kan worden weggehaald.

Voor het ontwerp van de nieuwe JOP zijn de jongeren uitgenodigd om mee te denken. In een van de vervolgsessies op 22 mei en 5 juni, is het ook de bedoeling dat er samen spelregels worden afgesproken. Daarvoor sluiten betrokkenen en vrijwilligers van de bijen- en vlindertuin aan.

De locatie van de nieuwe JOP kwam tot stand op basis van locatieonderzoek door de gemeente, politie en jongerenwerk. Er is een ruim aantal locaties aangereikt, waarvan vijf locaties zijn onderzocht op basis van criteria als veiligheid, toezicht en bereikbaarheid. De gekozen locatie ligt centraal en langs de route naar Amersfoort. Met de vrijwilligers van de vlinder- en bijentuin is gesproken over de kansen, zorgen en ideeën van de nieuwe JOP. De JOP aan de Bavoortseweg wordt vernieuwd.