• Interim burgemeester Horselenberg (links) schudt de eerste handen in Achterveld.

    Arnoud J Spaaij

Nieuwe gezichten bij receptie Achterveld

ACHTERVELD De nieuwjaarsreceptie van Ons Gebouw en De Roskam stond in het teken van nieuwe gezichten en de bijbehorende primeurs. De kersverse voorzitter Wil Baalman introduceerde interim burgemeester Margreet Horselenberg bij de gasten op de receptie in Achterveld.

 

Arnoud J Spaaij

 

En hoewel haar wethouders de burgemeester even lieten wachten bij de entree van de sfeervolle zaal van Ons Gebouw, liet mevrouw Horselenberg een uiterst goede indruk achter bij haar eerste publieke optreden in de gemeente Leusden. Belangstelling en interesse willen de Achtervelders graag vanuit het gemeentelijk bestuur en daarvoor zorgde burgemeester Horselenberg. Overigens waren ook alle wethouders aanwezig en ook daarover was iedereen zeer te spreken. De 'maiden speech' van Horselenberg weefde ze dan ook fijntjes in tussen de nieuwjaarstoespraak van Stichting Ons Gebouw-voorzitter en het oudejaarsgedicht. Met de nodige humor in haar toespraak gaf de burgemeester blijk van haar inzicht in de gemeenschap van het dorp. Natuurlijk is de 66-jarige PVDA-politica nog niet helemaal ingewerkt. Daarvoor is ze door de drie wethouders uitgenodigd om in Leusden te gaan fietsen. ,,Dat valt voor de wethouders niet mee geloof ik, mijn man ik fietsen van Lelystad naar Italië. Dus wij hebben wel echt kuiten." Horselenberg was onder de indruk van het dorp: ,,Vaak wordt er neergekeken op een dorp, maar een dorp heeft vele elementen beter in zich dan een stad. Wees er trots op." Horselenberg verwacht dat net voor of net na de zomer van 2017 haar werk in Leusden er op zit, maar dat ze er zin in heeft werd wel duidelijk. ,,Ik vind het een hele eer hier waarnemer te mogen zijn."

 

SCHIETKELDER Even daarvoor was de nieuwe voorzitter van stichting Ons Gebouw, Wil Baalman, aan het woord geweest. Hij heeft de taak overgenomen van Joost Coenen die in 2016 zijn 40-jarig bestuursjubileum heeft gevierd. Baalman had nog meer vernieuwingen aan te kondigen. De schietkelder onder Ons Gebouw is grondig opgeknapt in samenwerking mat schietvereniging Ons Genoegen. De kelder was zondagmiddag tijdens de receptie te bezichtigen en kreeg van de bewonderaars veel goedkeurende blikken.Baalman maakte een kort jaaroverzicht en noemde ook op handen zijnde initiatieven voor 2017.

 

GEDICHT Maar het echte jaaroverzicht was natuurlijk voor Rina Herder en Mariëlle Voskuilen. Deze dichteressen hadden zich gebogen over de hoogte- en dieptepunten in Achterveld. Ze wisten zonder namen te noemen weer op humoristische wijze verhalen te vertellen over een aantal dorpsgenoten. Het avonturengehalte in Achterveld blijkt tamelijk groot en er kan zeker niet worden beweerd dat er niets gebeurd. Tijdens het gedicht van bijna 15 minuten werd een kleurrijk overzicht van 2016 gegeven. Het hele gedicht wordt uitgezonden via DorpsTV Achterveld en is terug te lezen op de website www.onsgebouw-achterveld.nl.