• Jan Overweg (wethouder) en Hester Frank (directeur Larikslaan2) demonstreren app ‘LeusdenLeeft’.

    Hans Beijer

Nieuwe app voor Leusdenaren: 'Leusdenleeft'

LEUSDEN De app 'Leusdenleeft' is op 14 maart officieel gelanceerd in de bibliotheek in Leusden. In een volle zaal werd op een groot scherm door wethouder Jan Overweg en Hester Frank, directeur van Larikslaan2, gedemonstreerd wat Leusdenaren allemaal met deze app kunt. Op eenvoudige wijze is te zien wat er te doen is in de buurt, aan welke activiteiten je mee kunt doen en waar mensen elkaar in Leusden en Achterveld kunnen ontmoeten.

Hans Beijer

„Door velen wordt de gemeente Leusden ervaren als een plaats waar het goed wonen en vertoeven is. Liggend te midden van gevarieerde landschappen kun je er heerlijk fietsen en Leusden is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot Wandelgemeente van 2017. Op cultureel gebied is er het nodige te beleven. Er zijn bloeiende sportverenigingen, actieve buurtorganisaties en veel inwoners steken energie in belangrijk vrijwilligerswerk. Leusden kun je met recht kenschetsen als een bruisende gemeente waar veel gedaan wordt en te beleven is." Deze woorden zouden zomaar uit de mond van wethouder Jan Overweg kunnen komen.

IDEE Overweg wist ook dat er veel evenementen en activiteiten plaatsvinden in Leusden en kreeg het idee voor een app. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een smartphone bij de hand. Zou het dan niet handig zijn om op je smartphone (en ook tablet of iPad) via een handige en overzichtelijke app heel snel te kunnen zien wat er in jouw buurt of elders in Leusden en Achterveld te doen is? Jan Overweg legde dit idee neer bij Larikslaan2 dat ermee aan de slag ging. Op 14 maart was het dan zo ver: op een groot scherm in de bibliotheek Leusden demonstreerden Jan Overweg namens de gemeente en Hester Frank namens Larikslaan2 voor een geïnteresseerd publiek de nieuwe app 'LeusdenLeeft'. Het is een overzichtelijke app, makkelijk in het gebruik en met veel informatie.

GRATIS De app 'LeusdenLeeft' is op elke smartphone gratis en makkelijk te downloaden in de App Store, Google Play Store of via iTunes. Je kunt vervolgens per dag bekijken wat er allemaal te doen is in Leusden, variërend van samen koffie drinken, eten, spelletjes doen of sporten tot een lezing, cursus, inloopspreekuur, wijkfeest, concert, theatervoorstelling en dergelijke. Deze app biedt ook de mogelijkheid om per dag op een kaartje te zien waar precies die evenementen en activiteiten zich afspelen. Tevens kun je dit via WhatsApp met anderen delen en kun je, indien mogelijk, ook doorklikken naar een website met meer informatie.

WACHTKAMER Met deze app wordt weer een nieuwe mogelijkheid geopend voor mensen om elkaar te ontmoeten en samen dingen te ondernemen of ervaren. Jan Overweg heeft nog meer ideeën: „Deze app is echt een hele stap vooruit. Het is zonde als mensen ergens niet van weten, terwijl ze het wel heel leuk zouden vinden om daarbij te zijn of daaraan deel te nemen. Maar ik zou het bijvoorbeeld heel mooi vinden als in de wachtkamer van de huisarts of tandarts op een scherm diezelfde informatie ook wordt aangeboden."