• Gemeente Leusden

Nieuwe afvalinzamelaar aan de slag in Leusden

LEUSDEN Remondis is vanaf 1 januari 2019 de nieuwe afvalinzamelaar voor bijna alle soorten afval in Leusden. Vestigingsmanager Eniel Methorst is al druk bezig met de voorbereidingen: ,,Speciaal voor Leusden hebben we nieuwe vuilniswagens aangeschaft."

,,Ze worden nu gereedgemaakt en goed om te vertellen is dat ze op groen gas rijden. Een duurzaam alternatief voor rijden op fossiele brandstoffen", noemt Methorst als voordeel. Behalve nieuwe wagens komt er ook een nieuw team van twaalf vaste chauffeurs. ,,We hebben Leusden in tweeën gedeeld: de ene week rijden we met drie auto's en de andere week met vier. Onze vestigingen zitten in Scherpenzeel en Amersfoort, dus we komen van twee kanten Leusden binnenrijden."

ROUTE 's Ochtends om half acht legen ze de eerste bakken. Halverwege de route zijn de wagens vol, wordt het afval in Amersfoort gelost en eten de heren een broodje. Eniel: ,,Vaak krijgen we de vraag of we een vaste route rijden. Chauffeurs doen dat in principe wel. Ze hebben een vast begin- en eindpunt en ze werken per woonwijk, maar altijd een vaste route kunnen we helaas niet garanderen. Er kan bijvoorbeeld een wegafzetting zijn of er staat een verhuiswagen die we niet kunnen passeren, waardoor we een andere route nemen. Daarom is het belangrijk dat iedereen zijn bak echt om half acht aan straat heeft staan. Zo kunnen we garanderen dat we op een efficiënte wijze uw bak kunnen ledigen? 

INZAMELDAGEN Vanaf 1 januari veranderen de inzameldagen: GFT-afval op vrijdag en restafval in het buitengebied voortaan op donderdag. Meer informatie is te vinden op www.mijnafvalwijzer.nl.