• Het nieuwe comité op het feestterrein.

    Arnoud J Spaaij

Nieuwe activiteiten op Koningsdag

ACHTERVELD Koningsdag in Achterveld wordt weer net zo'n mooi feest als voorgaande jaren. Even leek het erop dat de organisatie na vijf jaar de handdoek in de ring zou gooien maar met een flinke aanvulling in het organiserend comité is de voorbereiding inmiddels in volle gang.

Arnoud J Spaaij

 

Het programma voor Koningsnacht en Koningsdag is ook dit jaar goed gevuld. Helemaal in lijn met de voorgaande jaren. Organisatie PR8veld had daar dan ook erg haar best voor gedaan de laatste jaren. Alle leeftijden kwamen aan bod. Daarmee was de lat hoog gelegd en de druk op het organiserend comité opgelopen. Tijd voor nieuwe commissieleden en daarmee nieuwe ideeën. Nog steeds is een deel van de horeca in Achterveld de kern van de organisatie.

VOLDOENDE Ronald Kok van cafetaria De Arkel en Theo van Uhm van H.C.R. De Roskam staan garant voor de horeca-inbreng bij het feest eind deze maand. Al eerder waren Jessica Kollen en Marnix van de Weerdhof betrokken en dit jaar zijn daar Kim Huurdeman, Feline Lantain en Natasja van Uhm nog aan toegevoegd. Op het terras tegenover de kerk legt de commissie de ideeën die voor 2016 zijn ontwikkeld nog eens uit. En ideeën zijn er voldoende, dat wordt al snel duidelijk.

DOORSTART Natasja van Uhm noemt de commissie een doorstart: ,,Het gaat ons er vooral om dat we er gezamenlijk iets van maken. We doen het ook samen met veel vrijwilligers. En de deelnemers niet te vergeten. Vriendengroepen, bijvoorbeeld De Tuiters, en ook de vrijwillige brandweer doen al jaren met plezier mee.

Tevens zijn er nieuwe en aangepaste activiteiten. Kim Huurdeman is razend enthousiast: ,,Zo houden we op Koningsdag de Backfield Battles." Het is een soort zeskamp maar Kim gaat verder: ,,Met daarin o.a. een stormbaan, een soort springkussen voor volwassenen." De rest van het team wordt aangestoken door het enthousiasme van Kim. Zo wijst Feline Lantain op Whipe Out. Bij deze (van oorsprong Amerikaanse) spelshow waar het gaat om een parcours met obstakels en uitdagende hindernissen en waar lef, humor, handigheid, actie belangrijk zijn, kan men zich wel wat voorstellen. Kim wijst ook nadrukkelijk op andere onderdelen: ,,Zo vindt iedereen ook volleybal of ballontrappen leuk. En de kinderen zijn heel vertrouwd allerlei spellen."

NIEUW TIJDSTIP Echt nieuw is is het tijdstip van de rondgang van muziekvereniging DWS. Het Wilhelmus zal namelijk niet meer om 08.00 uur worden gespeeld maar pas om 11.00 uur. Deze tijd sluit beter aan bij de andere activiteiten.Tevens is er een keuze gemaakt om een deel van de activiteiten binnen te houden. Natuurlijk blijft het gezellige plein wel gevuld met verschillende activiteiten maar door het feest deels binnen te houden is het weer geen risicovolle factor meer in het programma.

Koningsnacht 26 april: 18.30 uur (O)Ranja Disco, aansluitend Tienerdisco m.m.v. DJ JAroen en om 21:00 uur een feestavond met coverband Barcode.

Koningsdag 27 april begint dit keer laat. De rondgang van muziekvereniging is om 11.00 uur. Aansluitend volgt de Oranje Burendag voor ouderen. Rond die tijd begint ook de kleedjesmarkt en de gehele dag zijn er kinderspellen. De Backfield Battles starten om 13.00 uur. De prijsuitreiking met een muzikale afsluiting van Koningsdag vindt plaats om 17.00 uur. De toegang is op beide dagen gratis.

Opgave en info: www.pr8veld.nl.