• World Cleanup Day

    Opgeruimd Leusden

World Cleanup Day en Leusden doet mee!

06-09-2019, 12:08 | Lezersnieuws | Appel

Zaterdag 21 september is het weer Opruimochtend.
Een paar uurtjes helpen en Leusden wordt echt schoner! Maar niet alleen Leusden. Die dag is het ook World Cleanup Day en over heel de wereld zetten mensen zich in om zwerfafval op te ruimen.

Vorig jaar hebben wereldwijd 18 miljoen vrijwilligers naar schatting 88 miljoen kilo afval opgehaald! Het opruimen van zwerfafval zorgt niet alleen voor een schone en mooie omgeving. Doordat allerlei (plastic) afval in rivieren en zeeën terechtkomt dringt het de voedselketen binnen en tast het uiteindelijk de gezondheid van ons aan. 80 procent van het plastic in de oceanen komt van het vaste land. Afval opruimen zorgt zo dus indirect ook voor een betere gezondheid. In Nederland coördineert de Plastic Soup Foundation diverse opschoonacties.

Leusden doet mee!
Ook in Leusden gaan we 21 september ook aan de slag. Opgeruimd Leusden roept alle inwoners op om op deze Opruimochtend heel Leusden te ontdoen van zwerfafval. Hoe? Door mee te lopen in diverse buitengebieden en gebieden rondom het centrum van Leusden. Of door in je eigen wijk aan de slag te gaan. Word Opgeruimde Leusdenaar bij jou voor de deur. Kleine moeite, grootse resultaten.

De opruimochtend begint om 8:30 uur. Je bent dan van harte welkom bij De Groene Belevenis waar ook alle op te ruimen gebieden verdeeld worden. Veiligheidshesjes en afvalgrijpers zijn aanwezig voor iedereen. De routes zijn meestal ca. 2 uurtjes lopen. Begin je weekend goed en kom gezellig meedoen. Samen voor een Opgeruimd Leusden.

Wil je graag meehelpen om Leusden schoner te krijgen en te houden? Meld je dan gerust aan via onze website. Heb je een zwerfafvaltip? Helemaal goed! Meld dat dan ook vooral via het zwerfafvaltipformulier op de site.
( www.opgeruimdleusden.nl )