• Koningin met bijenvolk

    Daan Ludwig

Blikopeners: Lezing imker Janny Jochemsen

LEUSDEN Blikopeners is een reeks lezingen in de Bibliotheek Leusden met een lokaal karakter. Op donderdag 27 februari geeft imker Janny Jochemsen de lezing. Ze neemt de bezoeker mee door de wondere wereld van de honingbij. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon.

Hoe ziet het leven van de honingbij er eigenlijk uit en welke rol speelt de imker daarbij? Hoe gaan we met de bedreigingen om en wat kunnen we met z'n allen doen om het leefklimaat voor bijen te verbeteren. Bijen leveren een belangrijke bijdrage aan onze voedselketen, de natuur en onze samenleving. De beestjes worden bedreigd in hun bestaan bijvoorbeeld door pesticide, de varroamijt, het eenzijdige voedselaanbod en weersomstandigheden. Jochemsen is imker en kan alles over dit onderwerp vertellen.

Blikopeners vindt iedere maand plaats. Meestal komt de spreker uit de regio of wordt er een lokaal thema of verhaal verteld. De lezing van donderdag 27 februari begint om 12.00 uur en is gratis te bezoeken in de Bibliotheek Leusden. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als belangstellenden zich van tevoren aanmelden via www.bibliotheekeemland.nl of bij de balie in de Bibliotheek Leusden.