• Downtown District

    Frits de Ruig

Tien bands strijden in Grote Prijs van Leusden

LEUSDEN Voor alweer de 27ste keer wordt dit jaar de Grote Prijs van Leusden gehouden. Uit de aanmeldingen heeft de selectiecommissie dit jaar tien bamnd s gekozen. Op 28 en 29 februari
opent FORT33 vanaf 20.00 uur haar deuren voor de spannende voorrondes. Iedere avond wordt door middel van loting beslist in welke volgorde de bands optreden.

De exacte tijden en de namen van de bands worden vervolgens op diverse plekken in de zaal aangeplakt. De bands spelen elk maximaal twintig minuten (niet langer!) Zaterdag 29 februari wordt bekend welke vijf bands doorgaan naar de finale van de Grote Prijs van Leusden op zaterdag 14 maart.

De grote, blinkende wisselbeker staat alweer te wachten op de nieuwe winnaar van de Grote Prijs van Leusden. Maar naast deze beker en de eeuwige roem is er nog een verrassing voor de winnaar. Uiteraard wordt één en ander omlijst met bloemen en de onvermijdelijke fles bubbels. Ook krijgt de winnaar een plek in de 'Kei van Amersfoort'.

Tijdens de voorrondes en tijdens de finale krijgen de bezoekers bij binnenkomst een stembiljet. Hierop kan men één van de zes bands van de avond invullen. De band, die na beide voorrondes en tijdens de finale de meeste stemmen heeft, wint de publieksprijs, bestaande uit een trofee en een optreden in de zaal van FORT33.

De bands geselecteerde bands zijn:

VRIJDAG 28 FEBRUARI

Tardigrade
Black Wallaby & Doomsludge
Dissolved
ROFEDT
SpAnKFrUiT

ZATERDAG 29 FEBRUARI

Johnny and the Scurfies
Billy and the Magic Five
Sons of Azazel
The Four Horsemen
notthemannextdoor