• Lisiduna bij concert 2018

    -

Muzikanten gezocht voor Rembrandt project Lisiduna

24-08-2019, 15:43 | Lezersnieuws | Aniek

Muziekvereniging Lisiduna organiseert 15 februari 2020 “Lisiduna meets Rembrandt”, een project waarbij de link wordt gelegd tussen muziek en de schilderkunst van Rembrandt van Rijn. Voor dit project zoekt Lisiduna muzikanten voor het projectorkest. Met dit projectorkest wordt vanaf oktober tien keer gezamenlijk gerepeteerd. Inschrijven voor het projectorkest kan tot 15 september.

 

Lisiduna meets Rembrandt

Uit alle schilderijen van Rembrandt kiezen de muzikanten een aantal schilderijen die hen aanspreekt.  Dit hoeven ze gelukkig niet alleen te doen. Ze krijgen daarbij hulp van een kunstexpert. Aan de hand van deze schilderijen gaat de muziekcommissie van Lisiduna aan de slag met de muzikale omlijsting. Aniek van de Berkt (muziekcommissie Lisiduna): “Het wordt een leuke uitdaging om muziek bij de schilderijen te zoeken. Gelukkig hebben we in die 110 jaar dat Lisiduna bestaat een uitgebreid repertoire opgebouwd. Daarnaast kan onze dirigent Cees Coenen ook  arrangementen op maat schrijven.”

 

Tijdens het concert staat het projectorkest niet alleen op het podium. Het wordt een gezamenlijk project met verschillende deelnemers. Zo zal het Leusdense koor Popvalley ook meezingen tijdens “Lisiduna meets Rembrandt” op  15 februari 2020.  Popvalley en Lisiduna werkten al eerder samen tijdens de popconcerten in 2016. Verder zoekt Lisiduna een samenwerking met diverse Leusdense basisscholen en zal er aandacht zijn voor Leusdense schilders. 

 

Muzikanten gezocht

Lisiduna heeft al verschillende aanmeldingen gekregen voor het projectorkest, voor onder meer de instrumenten trompet, dwarsfluit, bas en bugel. Ook andere instrumenten zijn meer dan welkom! Er wordt van de muzikanten geen hoog niveau vereist, enige ervaring is voldoende.  Harry Hilderink (projectleider): “We hopen zoveel mogelijk muzikanten te verwelkomen bij ons projectorkest. Het is altijd leuk om in contact te komen met muzikanten buiten je eigen vereniging. Je leert nieuwe mensen kennen en het is ontzettend leerzaam om een keer naast iemand anders te zitten!”

 

Muzikanten kunnen zich nog tot 15 september aanmelden. Twijfel je of je mee kunt doen of heb je nog vragen over het project, vraag het dan via rembrandt@lisiduna.nl, neem contact op via www.lisiduna.nl, of kom naar de open repetitie op vrijdag 13 september om 20.00 uur in MFC Antares (Asschatterweg 36b, Leusden). Op die avond kun je zelf ervaren hoe leuk het is om te spelen in een orkest!