Mooi resultaat na opruimochtend Opgeruimd Leusden

LEUSDEN Een groep van achttien vrijwilligers heeft zaterdag 15 juli in 2,5 uur maar liefst 25 volle vuilniszakken zwerfafval verzameld in Leusden.

De missie van opgeruimd Leusden is het schoner krijgen en houden van Leusden door middel van opruimochtenden, bewustwordingscampagnes en educatieprogramma's. Door herhaaldelijk te laten zien dat het ook anders kan, willen ze een positieve prikkel bieden om Leusden opgeruimd te houden.

De oorsponkelijk initiatiefnemer is Frans van Zaalen. Eind 2011 begon hij met paardrijden in Scherpenzeel. Tijdens zijn ritten richting Scherpenzeel en terug bedacht hij om zwerfafval in het buitengebied op te gaan ruimen zodat het er tijdens de volgende rit mooier uit zou zien. Dit alles onder de noemer 'verbeter de wereld, begin bij jezelf'.

In 2012 plaatste Frans een oproep via de website van de gemeente Leusden. Toen ontstond de (groeiende) groep Leusdenaren die nu tweemaandelijks op zaterdagochtend, gewapend met grijper en vuilniszak, het buitengebied intrekt om afval te verzamelen.

De volgende opruimochtend is op zaterdag 9 september 2017. Aanmelden of meer informatie inwinnen kan hier.