• Het zit erop voor Gijs van Egdom.

    Karin Blom/Gemeente Leusden

Gijs van Egdom gaat met pensioen

LEUSDEN Het zit erop voor Gijs van Egdom. Na 43 dienstjaren bij de gemeente Leusden, was dinsdag 10 september zijn laatste werkdag.

Gijs van Egdom werkte in de buitendienst en bij de milieustraat van de gemeente Leusden. Mede daardoor is de man voor veel Leusdenaren een bekend gezicht.

Het repareren van verstopte rioleringen, het ophalen van tuingroen in de wijkdepôts, het strooien van zout bij gladheid, het plaatsen van verkeersborden, het zijn zomaar wat voorbeelden van klussen die Gijs de afgelopen decennia heeft geklaard.

Maar hij maakte bijvoorbeeld ook samen met basisschoolleerlingen oorlogsmonumenten schoon, zodat ze er bij herdenkingen piekfijn bij stonden.

BEHULPZAAM Dat werd gewaardeerd, weet de vertrekkende man. ,,De mensen in Leusden waren meestal erg behulpzaam. Ik kreeg in die jaren ook veel kopjes koffie aangeboden. Daar wil ik de mensen in Leusden ook hartelijk voor bedanken. Ik heb dat altijd zeer gewaardeerd.''

MILIEUSTRAAT Ook op de recent gemoderniseerde milieustraat was Gijs vaak te vinden. Het goed scheiden van afval is tegenwoordig ook al bijna een wetenschap op zich. Dus kwam het veel bezoekers goed uit dat er gemeente-ambtenaren waren die konden vertellen of iets in de bak 'grof vuil' kon worden gestort, of dat het beter was het in de container 'electrische apparaten' te stoppen.

Van Egdom gaat nu genieten van zijn pensioen. ,,Maar de praatjes met mensen ga ik wel missen'', laat hij weten. ,,Geniet van een welverdiend pensioen Gijs!'', wensen zijn collega's hem toe.