• www.pixabay.com

Echtpaar Kuppens-Van der Meer 60 jaar getrouwd

LEUSDEN Het echtpaar Kuppens-Van der Meer was donderdag 12 september precies 60 jaar getrouwd. Burgemeester Gerolf Bouwmeester bracht hen daarom een felicitatiebezoek.

De heer Kuppens is geboren op 29 juli 1937 in Heeze (Noord-Brabant). Hij groeide op in Geldrop. Na zijn technische opleiding in Eindhoven is hij in de technische dienst van een bouwbedrijf gekomen.

Mevrouw Van der Meer zag op 18 januari 1937 in Geldrop het levenslicht. Zij heeft na haar huishoudschool een baan gehad in het laboratorium van Philips. Daar was zij controleur van de lampendraden. Zoals gebruikelijk in die tijd is zij hiermee gestopt na haar trouwen.

Het paar leerde elkaar kennen in de vriendenkring. Op hun 16de kregen zij verkering. Voor zijn dienstplicht is de heer Kuppens naar Nieuw-Guinea geweest en na zijn terugkomst zijn zij anderhalf jaar later getrouwd.

Hun eerste twee zoons zijn in Geldrop geboren en de derde kwam in Weert ter wereld, waar ze twee jaar na hun trouwdag waren gaan wonen voor het werk van de heer Kuppens. Toen hij rayonchef werd in de regio Midden, moesten zij verhuizen naar een meer centrale locatie van het land en dat werd Leusden. Het paar woont sinds 1974 in Leusden.

Het gezin heeft met de caravan zo'n beetje heel Europa doorkruist. Hun zoons zijn nog lang met hen meegegaan. Ongeveer 50 jaar lang heeft het echtpaar genoten van hun caravan tot het niet meer verantwoord was om ermee te rijden.

Vanaf het moment dat het gezin in Leusden kwam wonen, is mevrouw Kuppens lid geworden van de Boerinnenbond om mensen te leren kennen. Daarnaast is zij tot 40 jaar actief turnster geweest bij de turnclub. Daarna heeft zij zich toegelegd op handwerken, vooral haken. De heer Kuppens heeft jaren vrijwilligerswerk gedaan bij 't Binnenhuys als klusjesman en ook voor de klaverjasclub. Momenteel is hij zelf nog actief klaverjasser in De Bron.

Het echtpaar heeft drie zoons, vijf kleinzoons, een kleindochter en twee achterkleinkinderen (meisje en jongen).