• Gemeente Leusden

Echtpaar Herder-Tolboom zestig jaar getrouwd

LEUSDEN Burgemeester Gerolf Bouwmeester bezocht dinsdag 29 oktober de heer en mevrouw Herder-Tolboom. Zij waren op zondag 27 oktober 60 jaar getrouwd.

De heer Herder is op 19 augustus 1933 geboren in Stoutenburg. Mevrouw Tolboom zag op 9 oktober 1935 het levenslicht op de grens van Achterveld en Leusden. Beide gezinnen bestonden uit 8 kinderen. Ze leerden elkaar in 1951 kennen via de broer van mevrouw Tolboom, waarmee de heer Herder bevriend was. Bij het gezamenlijk sluiten van de luiken sloeg de vonk over. Het echtpaar heeft 40 jaar op de ouderlijke boerderij van de heer Herder gewoond en gewerkt. Daar zijn hun twee zoons en twee dochters opgegroeid. 

Beiden zijn ze altijd actief geweest in de St. Jozefkerk in Leusden. De heer Herder als drager bij begrafenissen en mevrouw Herder-Tolboom als koorlid (50 jaar lang). Daarnaast zijn ze jarenlang lid geweest van de carnavalsvereniging De Puupenkoppen. Nog steeds genieten ze ieder jaar van het feest. Momenteel is het paar nog immer actief: mevrouw Herder is zeer creatief met haken en breien en ze zit op de club in Leusden. Daarnaast gebruikt ze haar groene vingers om iedere plant weer in bloei te krijgen. Koffieschenken bij de ouderen in Achterveld behoort ook tot haar bezigheden. De heer Herder biljart minstens twee keer per week. Tevens speelt het echtpaar graag kaart en genieten ze van uitstapjes van De Zonnebloem.

Het echtpaar heeft vier kinderen en vijf kleinkinderen.