• Archief BDU Media

Meisjes ingesloten en betast in zwembad Leusden

LEUSDEN De politie is een onderzoek gestart naar een melding dat zeker vijf meisjes in zwembad Octopus in Leusden door een groep jongens is betast. De jongens van ongeveer 14 jaar oud zouden ook hun geslachtsdeel hebben getoond. De meisjes zijn 11 tot 13 jaar oud, meldt RTV Utrecht.

De meisjes gingen naar het zwembad omdat hun basisschoollerares jarig was. Ze mochten wat langer blijven. Toen de lerares weg was, sloot de groep jongens de meisjes bij het buitenbad in en zouden hier de onzedelijke handelingen hebben plaatsgevonden.

Personeel van het zwembad zegt dat de meisjes huilend zijn aangetroffen door de receptioniste. Het zwembad heeft vervolgens de politie ingeschakeld en agenten hebben met de meisjes gesproken. De politie stelt een onderzoek in. Maandag gaat de wijkagent naar de basisschool om verder te praten met de leerlingen.

De vader denkt dat de jongens klasgenoten van een middelbare school in Amersfoort zijn. Mogelijk zijn er ook leerlingen van een andere school bij betrokken. De jongens zijn weggegaan toen de politie in gesprek was met de slachtoffertjes.

Het zwembad neemt de zaak hoog op. ,,Iedereen moet hier met een goed gevoel weggaan. Als dat niet zo is zoeken we de zaak tot op de bodem uit." De leiding van het zwembad laat weten dat de leerkracht van de betreffende jongens is aangesproken en dat de scholieren van de middelbare school voorlopig niet welkom zijn in het zwembad.

De leiding van zwembad Octopus heeft de klas van de meisjes aangeboden om een dagje gratis te komen zwemmen.

Bron: 112ProvincieUtrecht/RTV Utrecht