• Frits van Breda
  • Frits van Breda
  • Frits van Breda

Meepraten over de toekomst van Leusden

LEUSDEN Sinds vrijdag kan iedere inwoner van Leusden meepraten over de toekomst van Leusden. De nadruk ligt op de vraag of Leusden ook na 2025 moet groeien en het woningbestand moet uitbreiden. Voordat het college van burgemeester en wethouders met een voorstel komt, wil men eerst graag horen wat de bevolking vindt van de vier scenario's die op het gemeentehuis zijn bedacht.

Frits van Breda

Verrassend is de mogelijkheid die geboden wordt om binnen te stappen in de speciale camper die tot en met 21 april op diverse plaatsen verschijnt. Interviewers vragen er naar de mening van inwoners over de toekomst van Leusden. „Ik ben verrast over de reacties en de bereidheid om mee te werken", aldus één van de vragenstellers die al een paar dagen met Leusdenaren praat. Opvallend is dat de meeste bezoekers aan de camper goed kunnen uitleggen hoe ze denken over de mogelijke groei van Leusden.

CAMPER De camper staat van woensdag 12 april t/m vrijdag 14 april van 10.00 tot 16.00 uur in het winkelcentrum de Hamershof. Zaterdag 15 april op dezelfde tijd bij de sportvelden in burgemeester Buiningpark. Vervolgens op 18 april in winkelcentrum de Biezenkamp en een dag later bij de winkels in de Tabaksteeg. Op 20 en 21 april bezoeken de interviewers de Tabaksteeg, Stoutenburg en Achterveld. Het is ook mogelijk een mening te geven via www.toekomstleusden.nl.