• Een eerdere meedenkavond van Leusden ZeT in september.

    Roeland Tameling
  • Een eerdere meedenkavond van Leusden ZeT in september.

    Roeland Tameling

Meedenk Café: Nieuwe plannen voor levendige wijk

LEUSDEN Wijkvereniging Leusden ZeT houdt vrijdagavond 20 april een Meedenk Café voor alle inwoners van Leusden Zuid en Tabaksteeg in Antares. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe plannen gemaakt om de wijk te verlevendigen.

In een vorige bijeenkomst zijn projecten als het TECHlab, een wekelijkse koffieochtend en de boekenruilkast bedacht en daarna uitgevoerd. Op 20 april kunnen nieuwe bewonersinitiatieven worden opgestart en kan men elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

 BITTERBALLEN Leusden ZeT-voorzitter Martijn Kleppe heeft al volop voorpret: ,,De voorbereidingen zijn in volle gang en zijn nog geheim, maar het wordt in ieder geval een zinvolle en vooral gezellige bijeenkomst. Op een vrijdagavond ga je niet vergaderen, dus in plaats daarvan kun je de 20ste kennismaken met andere mensen uit je wijk en samen leuke dingen bedenken waarmee je eigen omgeving nog leuker wordt." Ellen Jumelet, lid van het organisatiecomité vult enthousiast aan: ,,Ik zou het wel willen samenvatten met de drie B's van het Meedenk Café: Buren, bitterballen en een beursvloer."

IDEEËN Tijdens de avond is iedereen welkom die ideeën voor de wijk heeft of mee wil helpen om die te realiseren. Mensen die verhinderd zijn, kunnen ook via leusdenzet@gmail.com laten weten dat ze mee willen helpen. Ook mensen die interesse hebben in Leusden ZeT of het leuk vinden om mensen te ontmoeten zijn van harte welkom. Deelname aan de avond is gratis. Geïnteresseerde wijkbewoners zijn in Antares welkom vanaf 19.30 uur in voor koffie en thee. De avond begint om 20.00 uur en eindigt met een borrel.

LEUSDEN ZET Leusden ZeT is de wijkvereniging van Leusden Zuid en Tabaksteeg. Voorzitter Martijn Kleppe vertelt: ,,Met Leusden ZeT willen we activiteiten in de wijk, rond het Maximaplein en in multifunctioneel centrum Antares samenbrengen en ondersteunen. Daarnaast informeren ze over alle activiteiten in de wijk en behartigen we de belangen van wijkbewoners als het gaat om het bevorderen van voorzieningen en wijkinitiatieven. Daarom organiseren ze ook het Meedenk Café. Ze hebben Roeland Tameling gestrikt om de avond te begeleiden. Roeland werkt als ondernemer in citymarketing met zijn bedrijf City Result en wordt vaker ingehuurd als dagvoorzitter, maar is bovenal buurtbewoner. Hij heeft beloofd dat het een bijeenkomst wordt vol energie, waar gewerkt en gelachen mag worden. Ik laat me graag verrassen."  

Meer informatie over het Leusden Zet Meedenk Cafe op www.leusdenzet.nl.