• Fotografie Frank Noordanus

Meander Medisch Centrum introduceert innovatieve app

AMERSFOORT Meander Medisch Centrum heeft woensdag de 'Mijn Meander app' geïntroduceerd. Deze app geeft patiënten op hun mobiele telefoon of tablet toegang tot het patiëntenportaal Mijn Meander. Zo hebben zij altijd en overal makkelijk en veilig toegang tot hun persoonlijke gegevens.

Met trots presenteerde CEO Frank de Reij van Meander Medisch Centrum samen met patiënten Fien Vermeulen en Aad Engering de app door een animatie te starten. In de animatie wordt kort en bondig de installatie en werking van de app uiteengezet. De animatie staat op www.meandermc.nl/portaal.

Meander wil een bezoek aan het ziekenhuis zo laagdrempelig mogelijk maken. De 'Mijn Meander app' helpt patiënten bij hun voorbereiding op een afspraak in het ziekenhuis. Met de app kunnen patiënten hun afspraken bij de meeste specialismen inzien en relevante folders lezen. In de loop van 2015 worden de mogelijkheden van de app uitgebreid. Dan wordt het mogelijk om afspraken te annuleren en te verzetten, nieuwe afspraken te maken en het persoonlijk dossier in te zien. Binnenkort kunnen patiënten het consult bij de arts terugzien op video. Ook wordt het mogelijk berichten te versturen en ontvangen van en naar Meander zorgverleners.

Met de introductie van de Mijn Meander app zet Meander een belangrijke stap op het gebied van E-health. De app is gebruiksvriendelijk, op maat gemaakt voor mobiele apparaten en sluit aan op de belevingswereld van de consumenten van vandaag. Met de app biedt Meander een extra service, in aanvulling op het belangrijke persoonlijke contact met artsen en verpleegkundigen. Het Meander patiëntenportaal en de Mijn Meander app zijn ontwikkeld door Funatic.