Marnix Huis in 't Veld door rotary Leusden onderscheiden

LEUSDEN/AMERSFOORT Elke dinsdagavond komen de leden van Rotary Leusden bijeen in restaurant Van der Valk. De laatste keer ging het om een bijzondere bijeenkomst. Tot zijn verrassing werd Marnix Huis in 't Veld benoemd tot Paul Harris Fellow, een prestigieuze internationale Rotaryonderscheiding. Hij kreeg de blijk van waardering uitgereikt door voorzitter Dieuwke Biesma.

Frits van Breda

De in Amersfoort geboren Marnix Huis in 't Veld is oprichter van de organisatie Macheo, het woord voor zonsopgang in het Swahili. Hij woont en werkt al tien jaar in Kenia, waar hij zich inzet voor kinderen op basisscholen en families in sloppenwijken. Inmiddels zijn er 145 medewerkers actief voor de lokale welzijnsorganisatie, waaronder enkele uit landen buiten Kenia. Elke dag krijgen zo'n 20.000 kinderen op school te eten, een belangrijke reden om naar school te gaan.

Gedurende vijf jaar is er een relatie tussen Rotary Leusden, Macheo en sinds kort een partner Rotaryclub in Nairobi. Leusdense Rotarians hebben in Thika, 30 km ten Noorden van Nairobi, de organisatie met raad en daad bijgestaan. Onlangs kon een bedrag van 120.000 dollar, mede door inspanning van de Leusdense Rotary, overgemaakt worden. Hierbij is inbegrepen een bijdrage van het Nederlandse Rode Kruis.