• Arnoud J Spaaij

Markt DWS bijna helemaal 'los'

ACHTERVELD Een gemoedelijke sfeer, veel vaste rommelmarktklanten maar zeker ook grote belangstelling van dorpelingen voor de rommelmarkt van muziekvereniging Door Wilskracht Sterk. Zaterdag 27 augustus sloegen heel wat mensen hun slag.

Arnoud J Spaaij

 

Met het aftellen van tien naar één bouwden de presentatoren Alfons van 't Klooster en Willem Huurdeman de spanning voor de opening op. Het hek ging om 09.30 uur open. Inmiddels stonden daar minstens honderd mensen te dringen om als eerste het terrein te mogen betreden.

 

TIEN METER GLAS Rondom cultureel centrum De Moespot stonden weer tientallen kraampjes afgeladen met spullen. Allemaal het afgelopen jaar verzameld en gesorteerd door leden van de muziekvereniging. Ook binnen was er ruimte gereserveerd voor spullen. Tafels met een totale lengte van zo'n 10 meter lang waren geheel gevuld met glaswerk. En opmerkelijk genoeg was daarvan het meeste aan het einde van de dag verkocht. Maar ook waren er kramen met thema's als kerst, riet, platen, boeken en aardewerk.

GROOT AANBOD Het blijft wonderlijk dat er ondanks marktplaats.nl een dergelijk groot aanbod is van tweede handsspulletjes. Zoals op veel rommelmarkten en ook jaarlijkss in Achterveld kwamen heel wat klanten gericht op bepaalde spullen af. Naast koopjes voor iedereen was er de inmiddels bekende worstenkraam.

 

STREETDANCE Maar ook konden bezoekers genieten van optredens van de majorettes. Deze afdeling van de muziekvereniging kent binnenkort ook streetdance. Daarvan werd een demonstratie gegeven. Al was de belangstelling hiervoor niet heel erg groot. Menigeen die zijn of haar slag kon slaan. Dat gold ook voor de vereniging zelf. Hoewel de opbrengst pas na enige tijd officieel kan worden vastgesteld, was de commissie zeer tevreden. Dat betekent dat DWS de begroting voor haar exploitatie weer met vertrouwen tegemoet kan zien voor het komende seizoen.

 

GRATIS WINKELEN Zo halverwege mochten de prijswinnaars van 1 minuut gratis winkelen hun gang gaan. Dat viel nog niet mee om in die korte tijd een kleine schat aan spullen te verzamelen. Maar de ludieke actie was er niet minder geslaagd om. Helemaal los, raakten de handelslui van DWS natuurlijk niet. Na de stickeractie, waarbij iedereen die een sticker heeft gekocht voor 5 euro zoveel mag meenemen als hij of zij kan dragen, bleef er nog heel wat om op te ruimen. Dat verliep overigens vlekkeloos. Al rond 17.30 uur was er geen snippertje meer te zien op het terrein om cultureel centrum De Moespot.

De rommelmarkt heeft inmiddels een vaste plek veroverd in de lijst van rommelmarkten door het hele land. De organisatie verliep dan ook op rolletjes. Vooraf stond alles netjes gesorteerd en de gehele dag was er uitstekende begeleiding bij iedere kraam. Veel vrijwilligers dus en heel bijzonder zoals ook commissielid Jeroen Hoefkens het zei: ,,Vrijwilligers in alle leeftijden van 11 jaar tot negentigplus."