• De cheque van Anton en Wilma werd natuurlijk overhandigd in de nog in aanbouw zijnde ontmoetingsruimte.

    Arnoud J Spaaij

Opbrengst Backfield Rocks voor ontmoetingsruimte Zwanenburg

ACHTERVELD/DE GLIND Je kan het een nabrander noemen, want vorige maand speelde de band AfterBurn op het in Achterveld gehouden Backfield Rocks. De opbrengst van deze muziekavond is geschonken aan Zorgmanege Zwanenburg.

Arnoud J Spaaij

Maar voor Aline van den Brink van Zorgmanege Zwanenburg is de zevenhonderd euro die de organisatie van Backfield Rocks kwam brengen zeker geen nabrander. Samen met de familie Zwanenburg werkt ze keihard aan de gloednieuwe dagbestedingsopvang aan de Ringlaan in De Glind.

,,Anton Zwanenburg en organisator Ton van Daatselaar spraken elkaar in de kroeg over Backfield Rocks. Ton van Daatselaar organiseert wel vaker iets. En Anton heeft natuurlijk al langer de manege. Beiden vonden elkaar al snel in het idee om de netto opbrengst van Backfield Rocks ten goede te laten komen aan Zorgmange Zwanenburg", vertelt Van den Brink in één adem.

POSITIEF SALDO Backfield Rocks, op 12 oktober georganiseerd door Wilma Bouwman en Ton van Daatselaar, werd het succes waarop gehoopt was. Het was een bijzonder gezellige muzikale avond vol met nostalgische rock en een aantal prachtige live-optredens. Het publiek genoot en uiteindelijk mocht de organisatie een positief saldo opmaken.

Zorgmanege Zwanenburg is gevestigd op het terrein van Manege Zwanenburg, maakt gebruik van de aanwezige faciliteiten en werkt nauw samen met de drie zussen Zwanenburg Marian, Susan en Anja die al lange tijd met hun ouders het bedrijf bestieren. ,,Ik was er, door de vriendschap tussen mijn vader en Anton Zwanenburg, altijd al kind aan huis", legt Van den Brink uit, die zelf in Achterveld woont. ,,Dat bracht ook de mogelijkheid om de dagbesteding op te zetten. Dat doe ik nu sinds mei 2016. Het is een dagbesteding voor volwassenen en kinderen. Op de manege doen we heel gewone dagelijkse dingen volgens een programma. We drinken gezamenlijk koffie, eten in de kantine en verzorgen de paarden. Het brengt de mensen die voor de dagbesteding komen in contact met alle anderen op de manege. Zo krijgen ze het gewone dagelijkse leven mee. Ook begeleiden we mensen een-op-een. Mensen met een autisme of kinderen die moeite hebben sociaal contact te maken. De paarden helpen enorm. Die maken geen onderscheid maar laten juist heel goed zien hoe je je als mens moet gedragen om iets te bewerkstelligen."

Er is bij Zorgmanege Zwanenburg vijf dagen in de week gelegenheid voor dagbesteding. Op maandag, dinsdag en donderdag tot en met zaterdag. Ook biedt men werkbegeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking, een gedragsstoornis, ADHD, PPD NOS of aan autisme verwante stoornis. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuwe dagbestedingswerkplaats en een nieuwe ontmoetingsruimte. ,,We doen alles zelf. Maar ook dan kost het geld. We denken de bijdrage van Backfield Rocks te kunnen gebruiken voor de nieuwe keuken", zegt Aline tot slot hoopvol. ,,Maar het zal nog wel even duren voor het allemaal af is." Wellicht kan er ook daarvoor nog een beetje AfterBurn komen.