• Hike for Health

Kunstveiling voor jonge moeders in Nepal

LEUSDEN In de Bibliotheek Leusden wordt zondag 16 februari een kunstveiling gehouden. De opbrengst is voor het goede doel: een project voor jonge moeders en hun kinderen in het dorp Kapilvastu, in het armste deel van Nepal. De kunstwerken zijn beschikbaar gesteld door vijftien kunstenaars uit Leusden.

De veiling is een initiatief van Anneke en Hidde van Dijck (moeder en zoon) uit Leusden. Met de veiling en andere acties willen ze sponsorgeld ophalen voor een gezondheidsproject van Simavi in het armste deel van Nepal. Met het opstarten van gezondheidscentra, voorlichting over hygiëne en het aanleggen van toiletten kan het leven van jonge moeders aanzienlijk worden verbeterd. De sterfte onder jonge moeders en pasgeborenen in deze regio is het hoogst van heel Azië. Het bergsporttoerisme lijkt welvaart te brengen, maar de bevolking profiteert hier niet van.

Er worden twintig schilderijen en zes objecten geveild van bekende en minder bekende kunstenaars uit Leusden. Deze zijn vooraf te bezichtigen in de bibliotheek tijdens openingstijden. De veiling is gratis toegankelijk en het bieden op de kavels is voor elke beurs haalbaar. Om 14.00 uur gaat de zaal open en is er koffie en thee. Om 14.15 uur verricht wethouder Erik van Beurden de opening. De muzikale omlijsting wordt belangeloos verzorgd door Leusdenaar Kees Bontje. De middag eindigt rond 16.30 uur met een hapje en drankje. Het programma biedt daarnaast gelegenheid voor ontmoeting en het leggen van contacten.
Meer informatie op deze website.