• Prijs voor 100ste piraat

    Talitha Boogaard

De Bibliotheek Leusden zoekt 100ste piraat.

09-08-2019, 13:52 | Lezersnieuws | talitha

Aan het begin van de zomervakantie lanceerde de Bibliotheek Leusden het gratis Aadje Piraatje-parcours: Negen leuke spellen in de bibliotheek en een mooi boekje erbij vol puzzels en ander plezier.

Tientallen kinderen zijn al langsgekomen om schat te graven, vissen te vangen, verstoppertje te spelen en het gevecht aan te gaan met de vijand.

Durf jij dat ook? Kom dan naar de Bibliotheek Leusden en maak ook nog eens kans op een leuke prijs. Piraat nummer 100 wordt namelijk beloond met een leuk spel om mee naar huis te nemen. 

Kinderen die al geweest zijn, maar zin hebben in nog een ronde, maken natuurlijk ook kans op het piratenspel voor thuis. Meld je bij de balie en misschien ben jij nummer 100.

Het Aadje Piraatje-parcours geeft kinderen niet alleen een paar leuke uren, het helpt ook voorkomen dat het leesniveau terugzakt. Het is namelijk bewezen dat een lange zomervakantie heerlijk is, maar dat veel kinderen ook wat terugzakken in hun lees-capaciteiten.

Het Aadje Piraatje-parcours is gratis en open als de Bibliotheek Leusden open is. Begeleiding van een volwassene is verplicht.