• Pieter Bokkers (links) krijgt uit handen van Hans Jansens van Gellicum de cheque van 2.500 euro.

    Daan Bleuel

Annie de Beaufortspeld voor Achtervelder Pieter Bokkers

LEUSDEN De Annie de Beaufortspeld gaat dit jaar naar Achtervelder Pieter Bokkers. Burgemeester Gerolf Bouwmeester reikte de De Beaufortspeld en de gemeentepluim maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie uit.

door Daan Bleuel

,,U betekent veel voor de samenleving en hebt altijd oog voor de ander'', zei burgemeester Bouwmeester tegen Bokkers. Hij herinnerde aan de periode dat de Achtervelder door ernstige ziekte werd getroffen: ,,U besloot na uw ziekte een actieve rol te gaan spelen in de stichting 'Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal'. Lotgenoten kunnen op u rekenen!''

Bouwmeester liet in zijn speech blijken dat dat niet de enige reden was om Bokkers te onderscheiden: ,,U zette u in voor de jeugd van SV Achterveld en u was nauw betrokken bij de oprichting van een cultureel centrum in De Moespot. En u laat uw stem horen in het shantykoor en als organisator van de Korendag.''

De burgemeester memoreerde ook de betrokkenheid van Bokkers bij de jaarlijkse carnavalsviering in Achterveld. Niet alleen was Bokkers zelf ooit Prins en Adjudant, hij is ook een drijvende kracht achter de traditionele carnavalsoptocht in Achterveld, die regionaal van betekenis is.  

De Annie de Beaufortspeld is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich langere tijd op bijzondere wijze maatschappelijk of op sociaal gebied verdienstelijk maken voor de gemeente of personen. De onderscheiding is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Boom. De stichting stelt de ontvanger van de speld een bedrag van 2.500 euro beschikbaar ter besteding aan een maatschappelijk doel. De Annie de Beaufortspeld is een steekspeld met daarop een afbeelding van Huize De Boom.

Eerder kregen Joyce van Beek, Martje van Meerveld, An Boersen, Evelien Blom, José Huurdeman, Hans Acherman, Hans Voorn en Remco Reiding de onderscheiding.