• Arnoud J Spaaij

Live: Koningsdag in Leusden en Amersfoort

LEUSDEN Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren Koningsdag 2019 in Amersfoort. Namens Leusden presenteert een speciaal gevormd team zichzelf en onze stad aan de koninklijke familie. Daarnaast zijn er in Leusden veel activiteiten die we volgen. Beleef alles mee in deze liveblog van Leusder Krant.

13.30 uur Koningsdag 2019 in Amersfoort is ten einde. Deze liveblog wordt nu gesloten, maar kijk voor het Leusdense Koningsdagnieuws nog de hele dag op LeusderKrant.nl

12.47 uur De winnaar van de regioquiz is Leusden! 

12.43 uur Team Leusden is door naar de finale van de regioquiz

12.25 uur Team Leusden is begonnen aan de regioquiz en krijgt hulp van Prins Pieter Christiaan!

12.13 uur De koninklijke familie is in aantocht en Team Leusden zit klaar voor de regioquiz. Leusden zal ook vertegenwoordigd worden door Marinus Dooleweerd, de boswachter van stichting De Boom.

11.00 uur Waar Amersfoort al maanden op wachtte, is nu gebeurd. Koning Willem-Alexander en zijn familie zijn aangekomen in de Keistad.

10.00 uur Onder luid gejuich en applaus is Team Leusden vanochtend uitgezwaaid. Ze zijn onderweg naar Amersfoort! 

09.30 uur Maak jij een mooie foto tijdens Koningsdag? Stuur ‘m in via dit uploadsysteem.

09.15 uur Voor liefhebbers van het koninklijk huis hebben we iets leuks. De redactie heeft een quiz gemaakt, met algemene én lokale Oranje-vragen. Speel ‘m nu hier.

09.00 uur Wat kost dat nou, zo’n Koningsdag in Amersfoort? De gemeente Leusden betaalt in ieder geval een aardig bedrag mee. Lees hier meer over die bijdrage.

08.28 uur Nog even en ze gaan van start: Team Leusden. Dit team vertegenwoordigt Leusden zo meteen tijdens de regioquiz voor de koninklijke familie in Amersfoort. Lees meer over het team.

08.00 uur Leo Petersen uit Leusden heeft vandaag een prominente rol langs de route die de koninklijke familie aflegt in Amersfoort. Lees hier het artikel over de wereldberoemde poppenspeler.

07.50 uur Bijna het hele publiek kleurde oranje op koningsnacht in Achterveld.  In elk geval bij de bezoekers van de (O) Ranja Disco.

07.45 uur Feest is het ook in Achterveld vandaag, maar minder groot dan eerst de bedoeling was. Lees hier waarom veel festiviteiten in Achterveld werden geannuleerd.

07.30 uur Team Leusden is goed voorbereid op de regioquiz die vanmiddag wordt gespeeld. Gisteren werden de laatste voorbereidingen getroffen en kwamen de teamleden in Amersfoort bij elkaar voor de generale repetitie.

07.10 uur Benieuwd wat er vandaag in Leusden te doen is tijdens Koningsdag? Check hier het programma.

07.00 uur Welkom bij de liveblog van Leusder Krant! Vanaf dit moment houden we jullie op de hoogte van alles wat er in Amersfoort rond en op Koningsdag 2019 gebeurt met de Leusdense delegatie. Ook volgens we het lokale Leusdense Koningsdagnieuws.