• DANIEL REINHARDT

LeusderKrant.nl op Facebook

LEUSDEN LeusderKrant.nl is sinds kort ook op Facebook te vinden. Op deze pagina vindt u groot of opvallend nieuws, video's en foto's. Zoals u van ons gewend bent op onze website, maar dan net even anders. In een continu veranderende mediawereld kan een nieuwsmedium al lang niet volstaan met alleen een papieren krant. Zo heeft LeusderKrant.nl al jaren een goed gelezen website en een twitter-account en sinds kort dus ook een Facebookpagina.

,,We zien dat er een grote markt is voor het verspreiden van ons eigen en unieke nieuws via Facebook'', zegt hoofd content Norbert Witjes. ,,Facebook is bij uitstek een podium voor direct contact en interactie met je lezers en daar willen we graag gebruik van maken.'' Witjes kan putten uit positieve ervaringen met Facebookpagina's van diverse andere BDU-kranten, zoals in Amersfoort, Nijkerk en Barneveld.

,,Op basis daarvan weten we bijna zeker dat ook in Leusden een groot bereik is te realiseren. Dat blijkt ook wel uit de statistieken. In onze overzichten zien we bijvoorbeeld dat over heel 2016 bijna 14 procent van onze websitebezoekers via Facebook op onze website terecht kwam. En toen hadden we dus zelf nog niet eens een Facebookpagina. Ter vergelijking, nog geen drie procent van de bezoekers komt via Twitter op onze website.'' Dus nog beter op de hoogte van het laatste nieuws zijn? Like dan snel onze Facebookpagina.