• De Koninklijke Familie komt zaterdag naar Amersfoort. Ook Leusden viert feest. De Leusder Krant komt met een liveblog.

    ANP ROBIN UTRECHT

Leusder Krant pakt uit met Koningsdag

LEUSDEN Niet alleen Leusden kleurt zaterdag 27 april extra oranje, maar voor de hele regio zit er een speciaal tintje aan Koningsdag 2019. Koning Willem-Alexander en zijn familie brengen dit jaar een bezoek aan Amersfoort en die stad betrekt buurgemeenten in de feestvreugde. Reden genoeg voor de Leusder Krant om die dag online extra groot uit te pakken met onder meer een liveblog.

Ook Leusden vaardigt een kennisquizteam af naar Amersfoort. ,,De leden gaan per fiets richting de Keistad om daar, samen met de andere regiogemeenten, een regioquiz te spelen voor of wellicht met de koninklijke familie. Vanaf het moment dat het team vertrekt houden we contact. Zo is het laatste nieuws over het Leusdense team snel te lezen op LeusderKrant.nl. We starten al vroeg met een liveblog waar alle nieuwtjes in tekst, foto en video te vinden zijn.'' Dat zegt Boy Imminck, projectleider Koningsdag 2019 bij BDUMedia, de uitgever van de Leusder Krant.

LIVEBLOG Op donderdag 30 augustus werd bekend dat de koninklijke familie Amersfoort gaat aandoen en op diezelfde dag werden al de eerste redactionele plannen gesmeed. ,,Al vrij snel werd duidelijk dat de gemeente Amersfoort de intentie had om de regiogemeenten bij de Koningsdagviering te betrekken. Dat maakte het voor ons extra interessant om onze online-verslaggeving groot op te zetten'', zegt Boy Imminck. Maar uiteraard is er ook een lokale Koningsdag in Leusden en in Achterveld, al is het programma daar beperkt. In de liveblog besteedt de redactie van deze krant ook veel aandacht aan lokale activiteiten. Imminck: ,,Wil je weten wat er die dag in jouw omgeving te doen is op het gebied van Koningsdagactiviteiten? Bezoek dan zeker onze website. We brengen het programma overzichtelijk in kaart.''

QUIZ De redactie stelde ook een Koningsdagquiz samen, met allerlei vragen over Willem-Alexander en zijn familie. ,,Voor de liefhebbers zitten er ook een paar lastige lokale vragen in'', verklapt Imminck. Daarnaast kunnen lezers ook hun beste Koningsdagfoto inzenden. De mooiste afbeeldingen krijgen een plekje in de papieren editie.

Al het Koningsdagnieuws op zaterdag 27 april is vanaf 07.00 uur te volgen op Leusderkrant.nl.