• Mariska Stehouwer

Leusdense ouderen breien sjaals voor voetbalclub

LEUSDEN De ouderen van de Leusdense breiclub zijn bezig met een monsterklus. Ze breien vijftig sjaals voor de Amersfoortse voetbalclub AFC Quick. Maandag werden alvast vijftien sjaals overhandigd aan een afgevaardigde van het Nationaal Ouderenfonds.

De breiclub, vorig jaar opgericht door Gerda Epskamp komt wekelijks op maandagmiddag bijeen en had het verzoek gekregen om in totaal vijftig sjaals te breien in de kleuren van de voetbalvereniging, rood en zwart. Behalve de breimiddag breien de leden thuis ook flink door want in één sjaal zitten, variërend per persoon, 14 tot 28 arbeidsuren. ,,De door ons gebreide sjaals worden onder hun supporters verkocht en de opbrengst van deze sjaals gaat weer naar het Ouderenfonds. Met dit geld zorgen zij er weer voor dat eenzame ouderen een leuke dag kunnen beleven", geeft Gerda Epskamp aan. ,,Zaterdag 4 november zullen wij ook weer met een goed gevulde kraam bij de Hobbymarket in MFC Antares staan waar de opbrengst ook voor het Ouderenfonds zal zijn."

Mochten er nog geïnteresseerden voor de breiclub zijn, dan zijn zij op maandagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur welkom in 'De Kit' aan de Geertrudishof 29 in Leusden.