Leusdense kinderen fietsen ook mee voor KiKa

LEUSDEN Het fietsevenement Kinderen voor KiKa, De Berg Op wordt zondag 29 mei voor de vierde keer in Amersfoort gehouden. Hierbij werven kinderen, in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar uit Amersfoort en omgeving, in de weken voorafgaand aan het evenement donaties voor het goede doel: 'KiKa, kinderen kankervrij'.

In 2016 zetten ook veel kinderen van Leusdense basisscholen zich samen met hun leeftijdgenoten uit Amersfoort in voor KiKa. Afgelopen mei waren er 650 deelnemende kinderen bij De Berg Op. Door de uitbreiding met Leusden wordt het aantal deelnemers komend jaar beduidend hoger. De meeste basisscholen in Leusden en ook SNO (Sportieve Naschoolse Opvang) hebben al ingestemd met korte presentaties om deelnemers te werven.

Tijdens het evenement op 29 mei fietsen de kinderen gedurende een half uur zoveel mogelijk rondjes op het wielerparcours van Klein Zwitserland bij het Borneoplein in Amersfoort (ca. 1,1 kilometer met een klimmetje van 360 meter lang).

Er is op deze middag ook veel entertainment: diverse optredens op een groot podium, een klimwand, stormbaan en springkussen, workshops van Circus Amersfoort, een dweilorkest en nog veel meer.

De kinderen kunnen zich vanaf 1 februari 2016 op de website www.kinderenvoorkika.nl inschrijven, waarbij de ouders wel om toestemming wordt gevraagd.

De Stichting Kinderen voor KiKa stelt zich ten doel activiteiten te ontwikkelen om geld te genereren voor onderzoek naar kinderkanker. De donaties, die de deelnemende kinderen bijeenbrengen gaan rechtstreeks en volledig naar KiKa. De derde editie van De Berg Op bracht afgelopen mei 56.643 euro op.