• Collectebusje AED Leusden

    Carola

Leusdens collectebusje leeg teruggevonden in Nieuwegein

LEUSDEN Een van de collectebusjes van AED Leusden doet mee is de afgelopen maanden gestolen. Het busje is onlangs, leeg, teruggevonden in Nieuwegein.

Dat meldt de Stichting AED Leusden doet mee. Het voerde in de afgelopen maanden actie om achttien AED's in de woonwijken van Leusden te kunnen gaan plaatsen. Daarvoor had de stichting onder meer twaalf collectebusjes op diverse locaties in Leusden geplaatst. ,,Bij het ophalen van de busjes aan het eind van de actie ontbrak één van de busjes'', meldt de stichting.

Tot grote verbazing van het bestuur van de stichting kreeg ze afgelopen week een e-mail uit Nieuwegein dat een mevrouw op het parkeerterrein van het postsorteerbedrijf PostNL het missende AED collectebusje gevonden had, echter zonder inhoud. Ze schreef: ,,Er stond geen auto bij en er was niemand in de omgeving of iemand die ik hierover kon aanspreken. Ik vond het ook raar om hem daar zomaar te laten staan en heb hem maar opgepakt. Het bleek weliswaar leeg te zijn en heb hem maar mee naar huis genomen. Wellicht mist u deze bus of is hierover iets gemeld bij u en wilt u hem terug hebben."

Intussen is het lege busje teruggestuurd door de vriendelijke vindster. ,,Sommige geplaatste busjes brachten tegen de 100 euro op, de opbrengst van het ontbrekende busjes moet de actie nu dus missen.'' Vandaar dat de stichting AED Leusden doet mee laat weten dat de actie nog loopt en dat er nu wel weer ruimte is in het lege collectebusje. Meer informatie op www.aedleusden.nl.