• Tom Röben en Ellen Warnar.

    Mariska Stehouwer

LeusdenFit zorgt voor activiteiten en advies

LEUSDEN Het startsein voor LeusdenFit, een meerjarenprogramma dat als doel heeft om iedereen in Leusden meer bewust te laten worden van een gezonde leefstijl, wordt gegeven op zaterdag 8 oktober wordt om 11.00 uur op 't Plein. Projectleider van LeusdenFit is Tom Röben, één van de buurtsportcoaches die Leusden rijk is.,,De gemeente Leusden is aanjager geweest voor dit meerjarenprogramma. Zij wilden een gezondere gemeente worden en met een aantal sleutelfiguren op dit vlak zijn wij met elkaar rond de tafel gaan zitten. Landelijk wordt er veel gebruikt gemaakt van het JOGG-programma, jongeren op gezond gewicht, maar bij ons ging het niet alleen om het gezonde gewicht; we wilden het breder neerzetten. Daarnaast hebben wij in Leusden zelf veel kennis paraat. Om het zelf te organiseren zou het beter en goedkoper kunnen; beter omdat je het programma zelf kan neerzetten naar behoefte van bewoners en goedkoper omdat je het zelf organiseert. Tevens maak je gebruik van je eigen Leusdense ondernemers. Dit alles is uitgewerkt in LeusdenFit."

Mariska Stehouwer

Het programma is bedoeld voor iedereen in Leusden van 0 tot 100 jaar, voor mensen die graag een gezondere leefstijl zouden willen maar ook om mensen die al een gezonde leefstijl hebben te blijven motiveren. De buurtsportcoaches werken nauw samen met lokale partijen om voor elke leeftijdscategorie een passende activiteit te bedenken. ,,Het mooie van de kick-off op 8 oktober is dat ook de buurtsportcoaches en andere samenwerkingspartners aanwezig zijn op 't Plein en aan geïnteresseerden kunnen laten zien wat er allemaal al in Leusden is op dit vlak." Er zijn voor de kick off nog meer activiteiten te vinden op 't Plein.

Samen met Stichting Opgeruimd Leusden is er de 'Dunk je afval' bedacht, met een hoge sprong via de trampoline sla je het afval in de basket. Fotograaf Barry van Ravenhorst maakt foto's tussen 12.00 en 15.00 uur en de gezondste foto wint een prijs.

Daarnaast zorgt Theo Meijer Sport zorgt voor diverse proeflessen en staat kinderdiëtiste Jannet Dekker klaar met gratis fruit en water, gesponsord door Jumbo Wahle. Zij kan gelijk vragen op voedingsgebied beantwoorden.

,,De week daaropvolgend zijn er op de basisscholen veel activiteiten gepland zoals staand les volgen, groente-, fruit- en waterdagen en de buurtsportcoaches gaan de scholen langs om de dag te beginnen met ochtendgymnastiek. Bij woonzorgcentrum 't Hamersveld en zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg zullen we bij de beweeggroepen een gezonde lunch aanbieden."

LeusdenFit is een samenwerkingsverband van de kinderopvang Humanitas, BSO en kinderdagverblijf de Wiebelwagen, Gemeente Leusden, de onderwijsorganisatie Voila, de sportieve naschoolse opvang SNO, Stichting Eerstelijns Samenwerkingsverband Achterveld (SESA), Heelkom, Ijsbreker, GGD regio Utrecht Larikslaan2 en het Communicatiehuis.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina LeusdenFit en zeer binnenkort komt de website online: www.leusdenfit.nl.