Leusdenaar krijgt 40 uur taakstraf voor bedreiging BOA

LEUSDEN/VOORTHUIZEN De politie heeft donderdagmiddag op recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen een 29-jargie Leusdenaar aangehouden voor bedreiging van een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA). ,,Terreineigenaar Leisurelands, politie en Openbaar Ministerie zetten in op een zware straf tegen de bedreiger'', meldde Leisurelands vrijdagmiddag in een persbericht. Wijkagent van Voorthuizen, Femke van Lith, meldde maandag via Twitter dat de man een taakstraf van 40 uur heeft gekregen.

De man sprak de BOA, die in dienst is bij Leisurelands, volgens de terreineigenaar aan en uitte verschillende bedreigingen en beledigingen. De toezichthouder waarschuwde daarna de politie.

,,Ons personeel moet ongestoord hun werk kunnen doen'', meldt Adriaan van der Linden van Leisurelands. ,,Om ervoor te zorgen dat iedereen een plezierig dagje uit kan hebben, zetten wij BOA's in voor toezicht op het recreatiegebied. Door hun taak hebben zij extra bescherming nodig. Blijf met je handen van onze medewerkers af!'' Van der Linden wilde niets zeggen over de aanleiding van de bedreiging.

Volgens Leisurelands is met het Openbaar Ministerie (OM) afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. ,,Als een slachtoffer bij de uitoefening van zijn beroep te maken krijgt met agressie en geweld, wordt de ernst van het feit als tweehonderd procent zwaarder beoordeeld. De officier weegt daarnaast ook de overige omstandigheden van het delict en de verdachte." Er werd snelrecht toegepast.