• Gemeente Leusden

Leusden zoekt verhalen over saamhorigheid

LEUSDEN Leusden vertelt, een project over saamhorigheid in de gemeente Leusden, is van start gegaan. Tijdens het project worden verhalen verzameld uit Leusden, Achterveld en Stoutenburg over saamhorigheid. Maar ook voorbeelden van momenten waarop saamhorigheid ontbreekt worden verzameld. Met de verhalen wordt nieuw beleid gemaakt hoe we de saamhorigheid in Leusden kunnen versterken.

Alle Leusdenaren zijn uitgenodigd om ervaringen te delen over hun gevoel van bij elkaar horen, dingen doen voor elkaar, elkaar helpen en steunen. Dat kan via Het online platform of door deel te nemen aan een van de verteltafels, bijvoorbeeld op dinsdag 15 en donderdag 24 mei. 

,,Saamhorigheid klinkt misschien ouderwets, maar het is erg actueel", aldus Erik van Beurden, wethouder Zorg en Welzijn. ,,Een van de sterkste punten in Leusden is onze krachtige samenleving. We kennen elkaar. Zien om naar elkaar. Zetten ons in voor een prettige wijk, een fijne vereniging en een leefbare buurt. En dat willen we graag zo houden en waar kan versterken. Vandaar dit onderzoek".

Leusden vertelt is een initiatief van de gemeente Leusden, Participatieraad Leusden en Larikslaan2.