• Mariska Stehouwer

Leusden ZeT aan zet

LEUSDEN Zestig buurtbewoners gaven donderdagavond gehoor aan de uitnodiging van Leusden Zet om mee te denken en mee te doen om Antares een echt multifunctioneel centrum te laten worden. Daan de Man en Paul van der Spaa willen vanuit hun horecadeel Maxima's veel activiteiten neerzetten om wijkbewoners uit met name de wijken Leusden-Zuid en de Tabaksteeg te verbinden. De meedenkavond was opgezet door het wijkinitiatief Leusden ZeT. ,,We zijn geïnspireerd door soortgelijke initiatieven, zoals Buurkracht Alandsbeek en DAVA in Achterveld", zegt Martijn Kleppe, één van de initiatiefnemers. ,,Er zijn zo veel enthousiaste mensen en veel ideeën in onze wijk, dat we dit alles dolgraag willen bundelen in en rondom Antares."

Na uitleg van het programma en de presentatie van Lucas Koch over de werkwijze van DAVA konden de aanwezigen zelf aan de slag. Uit alle in de loop van de jaren verzamelde ideeën kon een keuze gemaakt worden en met een klein groepje geïnteresseerden ging men aan de slag met één idee. Aan het einde van de avond inventariseerde Like van der Ham - van Hulten, mede-initiatiefnemer, de stand van zaken.

Veel verschillende ideeën waren verder uitgedacht, zoals het organiseren van een inloopochtend waar ook mensen die slecht ter been zijn opgehaald en thuisgebracht kunnen worden, een happy hour met spelletjes, het organiseren van een maandelijkse streekmarkt, het aanbieden van hulp bij het invoeren van (belasting-)papieren, het oprichten van een filosofisch breicafé maar ook de voortgang van de hobbymarkt komende 11 november. Activiteiten van Leusden ZeT zijn te volgen via hun Facebookpagina.