• Henny Jansen

Leusden peilt ervaringen nieuwe busdienstregeling

LEUSDEN Syntus is sinds zondag verantwoordelijk voor het busvervoer in de provincie Utrecht. In Leusden rijden de bussen andere routes en hebben een ander nummer. De gemeente is benieuwd naar de ervaringen van de reizigers en vraagt hen die te delen via een vragenformulier op www.leusden.nl.

De gemeente bespreekt de ervaringen van de reizigers in een eerste evaluatie in februari 2017 met Syntus en de provincie.  

WIJZIGINGEN De lijnen 77 en 78 zijn samengevoegd tot één lijn 17. Die rijdt in de spits acht keer per uur vanaf Amersfoort via Heiligenbergerweg - Noorderinslag - Middenweg - Ruige Velddreef - Vlietsingel en vervolgens via dezelfde route terug naar Amersfoort.  Lijn 217 is een nieuwe directe verbinding, via de A28,  tussen station Amersfoort en bedrijventerrein De Horst. Tijdens de spits rijdt er elk kwartier een bus. Op vrijdagnacht en zaterdagnacht gaat er een nachtlijn lijn 17 rijden van Amersfoort naar Leusden. De nachtlijn sluit aan op de nachttreinen Utrecht - Amersfoort. 

Door het samenvoegen van de lijnen 77 en 78 rijden er geen lijnbussen  over de Beekridder, Landjonker, Benedictijnenhove, Clarenburg en Burgemeester van der Postlaan. Sinds 11 december neemt de buurtbus een deel van de route voor zijn rekening. Deze lijn 509 rijdt vanaf Achterveld via Beekridder - Landjonker - Benedictijnenhove - Clarenburg - Burgemeester van de Postlaan naar de Noorderinslag en de Groene Zoom. Op de Noorderinslag kunnen reizigers die naar Amersfoort willen overstappen op lijn 17.