• Robert Vos

Lesdagen vallen uit door griepgolf onder leerkrachten

LEUSDEN Clusterdirecteur Gert Broekhuizen van de stichting Voila (Verschillend Onderwijs in Leusden Achterveld) vertelde in een reportage van de NOS zondagavond dat afgelopen week zes basisschoolklassen in Leusden naar huis zijn gestuurd, omdat er teveel leerkrachten ziek zijn. Ook komende week is het waarschijnlijk dat lesdagen uitvallen, omdat het bestuur geen heil ziet in het regelmatig opdelen van klassen. ,,De nood is hoog", volgens Broekhuizen, die tevens hoopt op begrip van ouders.

Voor driehonderd basisscholen de Randstad en Gelderland wordt een invalpool gebruikt van Partners in Onderwijs waaruit vijfhonderd tijdelijke 'oplossingen' kunnen worden geboden bij ziekte. Maar in de huidige griepgolf ligt het aantal aanvragen vanuit basisscholen op achthonderd, blijkt uit de reportage.

Binnen Voila zijn zo'n dertig van de circa tweehonderd leerkrachten momenteel ziek. De stichting Voila is de overkoepelende organisatie achter twaalf basisscholen in Leusden en Achterveld met drie verschillende achtergronden.