Lange files na gekantelde vrachtwagen

LEUSDEN (AS Media) Woensdagmorgen 7 oktober is rond 5.20 uur een vrachtwagen op de rijksweg A28 tussen Amersfoort en Soesterberg ter hoogte van Leusden door de middenberm gereden en gekanteld.

De A28 richting Amersfoort, tussen afslag Soesterberg en Maarn zorgde voor lange files beide kanten op. Het duurt waarschijnlijk tot na de ochtendspits voor de vrachtwagen is geborgen die woensdagochtend vroeg op de A28 ter hoogte van Soesterberg door de middenberm reed, verwacht Rijkswaterstaat. Vanwege het ongeval is richting Amersfoort één rijkstrook open. De andere kant op zijn twee rijstroken beschikbaar. Het ongeval leidt waarschijnlijk in de ochtendspits tot grote problemen rond Utrecht. Een woordvoerster van Rijkswaterstaat benadrukt dat weggebruikers de verkeersinformatie goed in de gaten moeten houden. Verkeer wordt aangeraden om de A27 en de A1 te nemen.

Volgens Rijkswaterstaat is ter vervanging van de vangrail een tijdelijke barrière is geplaatst. In de avond wordt de beschadigde vangrail definitief vervangen.