Kunstroute Park Vliegbasis Soesterberg tijdelijk open voor publiek

SOESTERBERG Vanaf zaterdag 29 augustus zijn 3 weekenden lang kunstwerken te zien in het militaire erfgoed op Park Vliegbasis Soesterberg. In vliegtuigshelters, munitiebunkers, een commandobunker en een verkeerstoren bevinden zich kunstwerken die samen 'Collectie De Basis' vormen. Naast deze bestaande collectie zijn er 4 nieuwe kunstwerken te bezichtigen. De kunstwerken worden tentoongesteld onder de naam EMBEDDED ART.

Park Vliegbasis Soesterberg is sinds december 2014 open voor publiek. Het militaire erfgoed is slechts op vastgestelde tijden en uitsluitend onder begeleiding toegankelijk. Tijdens 3 weekenden van 11.00 tot 17.00 uur krijgt het publiek nu de kans dit militaire erfgoed en de kunstwerken te bezichtigen.

Een van de nieuwe kunstwerken is dat van kunstenaar Luuk Wilmering met het 'Kabinet van Nagekomen Oorlogsberichten'. Luuk weet in zijn foto's, collages en schilderijen een heel eigen sfeer te creëren. In de Amerikaanse commandobunker heeft hij op basis van zijn foto's en objecten uit het Nationaal Militair Museum een eigen oorlogsmuseum ingericht, waarin hij een reconstructie maakt van zijn vaders militaire verleden. De foto's zijn door Luuk gemaakt in oorlogsmusea uit o.a. Frankrijk, Duitsland en Engeland. De tentoonstelling van Luuk is tot stand gekomen in samenwerking met het NMM.

29/30 augustus, 5/6 september, 12/13 september. Open van 11.00 - 17.00 uur. Voor bezoekers van EMBEDDED ART worden gratis fietsen beschikbaar gesteld (zolang de voorraad strekt). Meer informatie: www.embeddedart.nl.

De opening is op vrijdag 28 augustus om 16.00 uur in het shelterpark op Park Vliegbasis Soesterberg. Als u zich aanmeldt ontvangt u informatie over de specifieke aanrijroute voor deze besloten opening. Mail s.v.p.naar reserveren@embeddedart.nl.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en heeft inmiddels meer dan 250.000 bezoekers ontvangen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl<http://www.nmm.nl> of volg ons via Facebook en Twitter.

Op de foto de vader van kunstenaar Luuk Wilmering.