• Maarten van Apeldoorn

Opnieuw Blikopeners in de Leusdense bibliotheek

LEUSDEN Vanwege succes komt de gratis lezingenreeks Blikopeners in 2020 terug naar de Bibliotheek Leusden. Blikopeners is een reeks lezingen met een lokaal karakter. Op donderdag 30 januari geeft wandelcoach en verhalenverteller Aat van der Harst de eerste lezing. Hij neemt de bezoeker mee op een wandeling door zijn jeugd in de stad Den Haag eind jaren vijftig. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon.

De wandeling van Aat van der Harst begint bij zijn oude school. Vervolgens wandelt de verhalenverteller verder langs de gedichten en de standbeelden in zijn vroegere stad. Hij laat je stilstaan bij plekken die hem bijgebleven zijn, bij een bijzonder bruggetje en bij een bijzondere ontmoeting. Zijn verhalen verbinden momenten in de tijd.

Aat van der Harst is auteur van boeken over emoties, over wandelen en over verhalen. Zijn boek Wandel je Wijzer wordt al jaren goed verkocht en werd gepresenteerd in de Bibliotheek Eemland. Als wandelcoach begeleidt hij mensen bij loopbaanvragen en bij existentiële levensvragen. Hij doet dat wandelend met individuen en groepen in bossen rond Leusden.

Blikopeners vindt iedere maand plaats. Meestal komt de spreker uit de regio of wordt er een lokaal thema of verhaal verteld. De lezing van donderdag 30 januari begint om 12.00 uur en is in de Bibliotheek Leusden. Na de lezing is er een lunch die wordt verzorgd door Pon. Vanwege de aankopen stelt de organisatie het op prijs als belangstellenden zich van tevoren aanmelden via www.bibliotheekeemland.nl of bij de balie in de Bibliotheek Leusden.