• (Archieffoto van de editie in 2015).

    Archief BDU Media

Expositie buitenschilderweek Leusden en Woudenberg 2019

LEUSDEN De schilders van de Buitenschilderweek Leusden en Woudenberg 2019 exposeren van 7 oktober tot 2 november hun werken van dit jaar gedurende vier weken in Galerie de Kunstberg, Cultuurhuis, aan de Dorpsstraat 40 in Woudenberg. De feestelijke opening is op zaterdag 12 oktober om 16.00 uur door de wethouder cultuur van Woudenberg Anita Vlam.

In de week van 8 tot en met 13 juli vond dit jaar de jaarlijkse buitenschilderweek plaats. Iedereen die plezier beleeft aan het creatief bezig zijn met potlood of kwast was daar welkom. Op mooie locaties in de omgeving van Leusden en Woudenberg hebben 33 kunstenaars hun creatieve aspiraties kunnen uitleven op doek of papier. De jaarlijkse schilderweek en deze expositie zijn zeker al twintig jaar een begrip in Leusden en Woudenberg. De organisatoren van dit jaarlijks evenement zijn Carel Wiggerman en Wanda Landwaart (beide lid van de Vrije Kwasten uit Leusden) die dit jaar werden bijgestaan door Ad Oostveen, Paul Haring en Henny en Jaap van Woerkom.

De fraaie en inspirerende schilderlocaties waren deze keer camping de Heigraaf bij Woudenberg op maandag. Op dinsdag werden de schilders gastvrij ontvangen op boerderij De Ruif van de familie Herder aan de Ruifweg in Stoutenburg met beek en prachtige moestuin. Woensdag was het voor sommigen even zoeken naar de fraaie zandverstuiving achter de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) aan de Dodeweg in Leusden maar ook die plek werd tenslotte gauw gevonden.

Donderdag was de groep welkom op de karakteristieke boerderij van de familie van de Weg. Een prachtige boerderij en een mooie bosrijke omgeving aan de Stoutenburgerlaan in Stoutenburg-Noord. Tenslotte werden de schilders op vrijdag zeer enthousiast opgewacht door Desiree Holtkamp met koffie en heerlijk gebak met honing op de Imkerij het Kloosterhofje aan de Ekris in Woudenberg. Hier kon het bijenleven in al haar facetten worden vastgelegd maar eerst werden de schilders rondgeleid en werd van alles verteld over het bijenleven.