• Archief BDUmedia

Kruispunt Noorderinslag gaat op de schop

LEUSDEN Het kruispunt Noorderinslag - Groene Zoom - Heiligenbergerweg wordt veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers en krijgt een betere doorstroming voor autoverkeer. De werkzaamheden starten maandag 30 april en duren tot en met de eerste week van augustus. Het verkeer moet in deze periode rekening houden met vertraging. Gedurende twee weekenden wordt het kruispunt afgesloten voor alle verkeer.

De reconstructie bestaat uit een extra oversteek over de Heiligenbergerweg voor fietsers en voetgangers, extra rijbanen voor autoverkeer waardoor de wachttijd wordt verkort, verplaatsing van de bushaltes en het aanbrengen van nieuw asfalt op het hele kruispunt.

Gedurende deze werkzaamheden wordt het doorgaande verkeer in goede banen geleid met verkeerslichten en verkeersregelaars. Automobilisten en fietsers moeten wel rekening houden met een minder goede doorstroming en smallere rijbanen. De gemeente adviseert het kruispunt zo mogelijk te mijden.

AFGESLOTEN Van vrijdagavond 22 juni 20.00 uur tot en met maandagochtend 25 juni 05.00 uur is het kruispunt afgesloten voor alle verkeer. De tweede en laatste weekendafsluiting van het kruispunt is gepland van vrijdagavond 20 juli tot en met maandagochtend 23 juli 05.00 uur. In beide weekenden wordt in de nachten doorgewerkt. Het verkeer wordt omgeleid. Ook de bus zal tijdens deze weekenden een alternatieve route rijden, binnenkort te vinden op www.leusden.nl. Bushaltes bij het kruispunt worden vanwege de werkzaamheden tijdelijk circa 50 meter verplaatst.