• Ronald de Koning (directeur Amfors Groep, midden) reikt de Amfors Diderotprijs uit aan Mieke Kemp van Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden (rechts) tijdens de Ondernamen Gouden pareluitreiking.

    Amfors Groep
  • Bestuur en staf van Kringloopcentrum Amersfoort Leusden en de Amfors Groep vieren samen de overwinning.

    Amfors Groep

Kringloopcentrum wint Amfors Diderotprijs

LEUSDEN Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden is de winnaar van de Amfors Diderotprijs 2016. Het kringloopcentrum wint de prijs omdat het zich ,,op veel manieren inzet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Het kringloopcentrum is dus niet alleen een milieubewuste, maar ook een sociale onderneming", meldt het centrum woensdag trots in een persbericht.

Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden zet zich op allerlei manieren in voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen medewerkers worden gedetacheerd bij het Kringloopcentrum. Daarnaast knappen vrouwen van het Amfors Amersfoort Extrateam meubels op voor de pop-up store Oud Nieuws. Het kringloopcentrum werkt verder samen met de gemeente, de Amerpoort, Kwintes en MBO Amersfoort en biedt begeleid werk, stages, re-integratietrajecten, dagbesteding en vrijwilligerswerk en een plek om een taakstraf uit te voeren voor ruim vierhonderd mensen per jaar.

Zeven van de acht juryleden vermeldden het Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden in de top drie. De Amfors Diderotprijs stimuleert sociaal-maatschappelijk ondernemerschap in de regio Amersfoort.